fejlesztések

Volkswagen-Xanadu: program az akkumulátorok kvantum algoritmusokkal történő szimulálására

2022.11.29.

A program középpontjában az innovatív kvantum algoritmusok kutatása áll az akkumulátorok szimulálására, amelyek jelentősen elősegítik a következő generációs akkumulátorcellák tervezését és fejlesztését – írja honlapján Európa legnagyobb autógyára, a Volkswagen.

A Xanadu honlapja. Képernyőfotó

A két vállalat azt akarja, hogy az erőforrás-hatékony kvantum algoritmusokat a következő évtizedben piacra kész kvantum számítógépekhez rendeljék, hogy felgyorsítsák a kvantumszámítógépek használatát a Volkswagenben.

Az együttműködés első szakaszának eredményeit már közzétették a Physical Review folyóiratban.

A kvantum algoritmusok számítási teljesítményének optimalizálása érdekében fontos az akkumulátorok szimulálására. Ennek csökkentenie kell a számítási költségeket, és fel kell gyorsítania a kvantumszámítógépek használatát a Volkswagennél a biztonságosabb, könnyebb és olcsóbb akkumulátorok fejlesztése érdekében.

Az akkumulátorok pontos és hatékony szimulálása kihívást jelent az egész iparág számára, amelyet könnyebben lehet kezelni a hibatűrő kvantumszámítógépek bevezetésével. A meglévő klasszikus módszerek, például a sűrűségfüggvény elmélete évtizedek óta a számítógépes kémia sarokkövei, ám annak ellenére, hogy nagy sikerrel járnak a kutatási területeken, amelyek fontos szerepet játszanak a erősebb akkumulátorok fejlesztésében, elérik a korlátaikat. „Az új autóstratégiájával a Volkswagen új teret teremt, különösen amikor az akkumulátor értékláncának lehetőségeit kell feltárni. A következő generációs és elektrokémiai folyamatok nagy teljesítményű anyagai képezik az expedíció legfontosabb elemeit ”- mondta Dr. Nikolai Ardey, a Volkswagen Group Innovation vezetője. "A Xanadu-hoz hasonló legnépszerűbb vállalatokkal való együttműködés olyan, mintha egy motorcsónakba ülnénk, amely a" következő nagy dolog "felé tart. A kvantumszámítás forradalmasíthatja az anyagtudományt és az optimalizálást - kulcskompetenciák a belső akkumulátor-know-how kibővítéséhez."

Fotó: VW

Tavaly a Volkswagen és a Xanadu részlegek közötti kutatást végzett az anyagtudomány, a számítógépes kémiai technológiák és a kvantumok terén. A Közös Kutatási Program célja az iparág előtt álló kihívások leküzdése az akkumulátor-kutatás során azáltal, hogy az akkumulátorok szimulálására a legújabb kvantum algoritmusokat fejlesztik ki. Ezeket az algoritmusokat a Xanadu következő generációjának hibatűrő kvantumszámítógépein kell feldolgozni.

Azt akarjuk, hogy a kvantumszámítógépek gyakorlatilag használhatók legyenek a kvantum algoritmusok kutatásával. Tekintettel az ipar igényeire és a kvantumszámítás lehetőségeire, amelyeket az akkumulátorcellában lévő összetett kémiai folyamatok jobb megértése kínál, az a tény, hogy az akkumulátorokra összpontosítunk, stratégiai döntés ”- mondja Juan Miguel Arrazola, a Xanadu algoritmusainak vezetője. "Örülünk, hogy a Volkswagen nagyszerű csapatával együtt elvégezhetjük a legfontosabb kutatásokat a kvantum algoritmusok technikai akadályainak leküzdése érdekében. Ez az egyetlen módja annak, hogy megnyitjuk a kvantumszámítás potenciálját az akkumulátorok fejlesztésében."

A program további számítási problémákkal foglalkozik az anyagkutatásban is, amelyen a kvantumszámítás a legjobb kilátásokat kínálja az alapvető előrehaladáshoz. Azt állítják, hogy a fenntartható mobilitás adat- és szoftverorientált szolgáltatójává válnak, és vezető szerepet játszanak az akkumulátorok fejlesztésében, valamint a kvantumszámítási alkalmazásokban. "A Xanadu-val fenntartott partnerségünk nagyon jó példa a Volkswagen elkötelezettségére az innovatív technológiák, például a kvantumszámítás mellett, hogy felgyorsítsuk a 100% -os elektromos mobilitási megoldások elérését és a lehetséges folyamatok optimalizálását" – írta a Volkswagen AG. "Bízunk benne, hogy az anyagszimulációt új területeken továbbfejlesztjük, és az alapkutatásokra építhetünk, amelyeket a Xanadu kvantum algoritmusainak fejlesztő csapatával együtt végeztünk."

A kanadai cég is beszámolt honlapján az együttműködés kezdetéről.

Ez év augusztusában a Volkswagen AG és a kanadai kormány aláírta szándéknyilatkozatot az e-mobilitás előmozdítására az országban. Mindkét fél megállapodott abban, hogy megvizsgálja Kanada azon lehetőségeit, hogy hozzájáruljanak a Volkswagen globális és regionális akkumulátor-ellátási láncaihoz. A kanadai kormány komoly beruházásokat folytat a kvantumtechnológiákba. Ez a beruházás vonzza a legjobb tehetségeket, lehetővé teszi a kvantumökoszisztéma létrehozását, és Kanadát vezető nemzetté tette a kvantumtechnika területén – írja honlapján a Volkswagen.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.01.29
Az Inception első pillantásra a távoli jövő autójának tűnik. A koncepció azonban már most is....
2023.01.29
Hamisított adásvételi szerződésekre bukkant egy használtautó-kereskedő cégnél az adóhatóság,....
2023.01.29
Története legnagyobb forgalmát érte el tavaly a főként robogókat és motorkerékpárokat gyártó olasz....
2023.01.29
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Nagyon nagy a baj! ..
2023.01.29
Egy az M3-as autópályán lerobbant tehergépkocsi mentését végző autómentő vezetőjét gázolta halálra....
2023.01.29
Itt a koriszezon, Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjaiban megmutatjuk a legfontosabb....
2023.01.29
A dinamikus kupé japán belpiacos változata esett át egy enyhe ráncfelvarráson - a belső teret új....
2023.01.29
Sikeresen startolt a BME (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) Aerospace Team által....
2023.01.29
A Pirelli Elect, az e-járművek és plug-in hibridek technológiai csomagja mostantól a gumiabroncs-....
2023.01.29
Egy gépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között elsodort egy gyalogost Táplánszentkereszt....