AutoWallis

Tovább terjeszkedik az AutoWallis Szlovéniában: Land Rover márkakereskedés nyílik Ljubljanában

2022.05.26.

Megnyitotta Szlovénia egyetlen Land Rover márkakereskedését az AutoWallis Csoport, így tovább fokozza kiskereskedelmi aktivitását az országban. A lépéssel folytatja nemzetközi terjeszkedését a magyar tőzsde autós vállalata, miután az elmúlt két évben két sikeres akvizíciót hajtott végre a szomszédos országban, így már 5 szlovén városban 5 autómárkát értékesít - írja a cég közleménye.

Megnyitotta Ljubljanában Szlovénia egyetlen Land Rover autószalonját és márkaszervizét az AutoWallis Csoporthoz tartozó Wallis Motor Ljubljana, így a Csoport az ország kiskereskedelmi autópiacán egyre jelentősebb szereplővé válik.

A magyar csoport tagjai (Avto Aktiv, Wallis Motor Ljubljana) a brit márkával együtt már 5 autómárkát értékesítenek 5 szlovén városban. A most nyitott, 450 négyzetméteres autószalon közvetlenül a Wallis Motor Ljubljana által üzemeltetett, a főváros egyetlen BMW márkakereskedése mellett helyezkedik el, mely lehetővé teszi, hogy a márkákhoz kapcsolódó egyes szervizszolgáltatások (pl. autófényezés, karosszériajavítás) szervizideje rövidüljön, így fokozva a működési hatékonyságot, egyúttal pedig emelve a fogyasztói élményt.

Antal Péter, az AutoWallis kiskereskedelmi üzletágának igazgatója az új márkakereskedés megnyitása kapcsán elmondta, hogy a lépés támogatja az AutoWallis egyik fontos stratégiai célkitűzését, mely szerint a Csoport által lefedett 14 régiós ország minél nagyobb részén bevezesse és értékesítse a képviselt márkákat.

A most nyílt márkakereskedésben a Land Rover mellett a másik ikonikus brit márka, a Jaguar járművek szervizelésére is lehetősége van az ügyfeleknek.

Az AutoWallis Csoport tagjaként a Wallis Automotive Europe 2016-tól van jelen a Jaguar és a Land Rover márkák kizárólagos importőreként a közép-kelet-európai piacon (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Koszovó, Észak-Macedónia, Montenegró, Szerbia, Szlovénia), mely mellé 2020 tavaszán csatlakozott Magyarország is. A Jaguar Land Rover elmúlt évtizede egyértelmű autóipari sikertörténet, amelyet 2020 óta a hazai piacon is sikeresen képvisel a Csoport.

A brit gyártó folytatja a korábban megkezdett lendületes és innovatív termékfejlesztést, amellyel mára a prémium autók piacán megkerülhetetlen szereplővé vált.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.05
Az átalakulásra való jobb felkészülés érdekében a járműipari beszállító Eberspächer átszervezi....
2022.07.05
A Schaeffler család növelte részesedését a Vitesco autóipari beszállítóban – írja az automobilwoche....
2022.07.05
Várhatóan 14 óráig szünetel a vonatközlekedés a Budapest-Cegléd vonalon, mert Üllő és Vecsés között....
2022.07.05
Függetlenül attól, hogy hónapok óta 400 forint körül mozog a forint-euró árfolyam, folyamatosan....
2022.07.05
Az Audi Hungaria Általános Művelődési Központban érettségiző diákok és a szakképzési tagozat....
2022.07.05
Közel három évtizede működtet Szegeden Suzuki márkakereskedést Veszprémi Károly, ugyanott, ahol....
2022.07.05
A 450 millió dolláros közös tőkebefektetéssel Észak-Amerika legnagyobb nyilvános e-töltő....
2022.07.05
A Bosch és a Volkswagen a tervek szerint együttműködhet az autonóm vezetés témakörében. A....
2022.07.05
Ahogy 2007 óta minden évben, úgy idén is összegyűlnek az Alfa Romeo tulajdonosok és az olasz autók....
2022.07.05
Több mint 13 órán át tartó repülés után egy szuperjumbo nagy lyukkal landolt a betonon. A sérült....