oxxo

Sebestyén Peti kórházból egyenesen a TOP11-be!

2020.08.11.

Heroikus küzdelemben a 11. helyen zárt Sebestyén Peti a Supersport-világbajnokság portimaói futamán. Az ifjú versenyző az egy héttel korábbi bukásából éppen felépülve, csupán egy hajszálnyira maradt le a török MotoGP Moto3 futamgyőztes, Can Öncü mögött.

Két tehetséges versenyző: az egyik oldalon török állami finanszírozás és az ötszörös világbajnok Sofuoglu szakmai támogatása, míg a másik oldalon egy kis privát magyar csapat és agyrázkódásból felépülő pilóta – a Supersport–világbajnokság portimaói futama sokak számára a török Can Öncü és a magyar Sebestyén Peti TOP10-be kerülésért vívott viadaláról maradt emlékezetes.
 
Az OXXO Hungary Yamaha-Toth Team versenyzője, Sebestyén Peti néhány nappal óriási bukása után – amit a lánc elszakadása okozott Spanyolországban - csütörtökön érkezett a portugál versenypályára, ahol elvégezték rajta a kötelező vizsgálatokat. Bár Peti még nem volt 100%-os állapotban, nagyon szeretett volna versenyezni és meg is kapta a rajtengedélyt. Rögtön a TOP10 környékén tudott kezdeni és ezt a formáját az egész hétvégére megtartotta, mindkét futamon a 11. helyről rajtolt. Szombaton a kuplung meghibásodása nehezítette a helyzetét, így végül a 12.helyen végzett, vasárnap pedig 11. lett.
 
- A Jerezben történt bukás miatt nem voltam tökéletes állapotban, de mindent megtettem azért, hogy még így is a legjobb formámat hozzam. A csapatom kiváló munkát végzett, a motorom remek állapotban várt és sikerült egyből jó beállításokkal kezdenünk a pénteki napot. Végig erősek voltunk és bár a versenyek rettentő nehezek voltak, főleg az aszfalt hőmérsékletéből adódó tapadási viszonyok változása miatt, úgy érzem, sikerült hibátlanul teljesítenem mindkét futamot és kihoznom a lehetőségekből a legjobbat. Dolgozunk tovább és alig várom Aragont! - összegezte Sebestyén Peti a hétvégét.
 
- A vírushelyzet miatt a csapat elvesztette a fő támogatóját, így jelentős anyagi problémákkal küzdünk a mai napig. Igazi csoda, hogy egyáltalán itt vagyunk és tudunk menni, ráadásul főmérnök nélkül. Peti teljesítménye elképesztő, bevallom nem fűztem hozzá sok reményt 1 hete, hogy egyáltalán fog tudni versenyezni  ezen a hétvégén. - mondta Tökölyi László az OXXO Racing elnöke.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.30
A CUPRA megkezdi az új Formentor gyártását. Az első, csak a márkának tervezett modell forgalmazása....
2020.09.30
A Magyar Suzuki a modern magyar autóipar leghosszabb sikertörténete. A japán gyökerű vállalat ötven....
2020.09.30
Új logisztikai központot épít a gumiabroncs nagykereskedelmi Marso Kft. Dunaharasztiban, a magyar....
2020.09.30
A Goodyear Tire és a Rubber Company nemrégiben több, mint 4 millió megtett km adatait elemezte az....
2020.09.30
Az Opel több üzemében 2021 végéig marad a Kurzarbeit.  Ezenkívül a gyártó azt állítja, hogy....
2020.09.30
A bíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki szombaton Csengele külterületén....
2020.09.30
Közös kutatási és ösztöndíjprogramok elindításában állapodott meg a Knorr-Bremse Budapest és a BME....
2020.09.30
A németországi Check24 elemzés szerint a francia Renault gyártó megelőzi versenytársait, a Teslát....
2020.09.30
A Maserati a Bridgestone-t választotta exkluzív gumiabroncs-beszállítójának az új, MC20 típusú....
2020.09.30
15 hónap börtönre ítélték azt a fiatal férfit kedden a bécsi regionális büntetőbíróságon, aki....