Forma 1

Ricciardo: Verstappen sokkal érettebb lett

2018.01.07.

Daniel Ricciardo úgy érzi, csapattársa, Max Verstappen a versenypályán és azon kívül is sokkal érettebben viselkedett a 2017-es szezonban, mely során lényegesen több tiszteletet mutatott ellenfelei iránt, mint korábban.

Ricciardo és Verstappen csatája az évad egyik legizgalmasabb összecsapásának ígérkezett, a technikai hibák azonban gyakran beleszóltak küzdelmükbe, persze ennek ellenére párszor sikerült egymásra találniuk: például a Magyar Nagydíj első körében, ahol ütközésük Ricciardo kiesésével végződött. Az ausztrál akkor meglehetősen dühös volt márkatársára, a helyzetet viszont sikerült rendezniük.Olyannyira, hogy ezt az egy „apró epizódot” leszámítva egész évben remekül elvoltak egymással (a Red Bull több remek hangulatú videót is készített velük, melyekből látszott, hogy a pilóták jól kijönnek). - A budapesti affér egyfajta teszt volt, de szerencsére remekül kezelte a helyzetet, hiszen bocsánatot kért, és mindent megtett, amit csak lehetett – nyilatkozta Ricciardo. „Szóval úgy érzem, megvan a kölcsönös tisztelet egymás iránt” – hangsúlyozta.

- Max sokkal érettebbé vált a szezon során, a pályán és azon kívül is. A versenypályán sokkal tudatosabb volt. Sokkal inkább kézben tudta tartani a dolgokat, és úgy érzem, most már jobban tiszteli az ellenfeleit is – magyarázta az ausztrál, aki jól tudja, ha a bajnoki címért harcolnak majd, fagyosabb lehet a hangulat, a tisztelet viszont fennmaradhat.- Ha bármi történik is, megtaláljuk a módját annak, hogy kezeljük a dolgot. De én ezt az egészet inkább kellemes problémának nevezném. Inkább legyen egy kis súrlódás, ha az élen vagyunk, mintha súrolódások nélkül harcolunk a hatodik helyezésért. Nem hiszem, hogy valaha is eljutunk arra a szintre, amin Nico (Rosberg) és Lewis (Hamilton) volt. Az egy különleges helyzet volt, ahová csak akkor jutnánk el, ha elveszítenénk a kölcsönös tiszteletet – fogalmazott.

„Több versenyt is nyert, amit elismerek. Elmondom, ha jobb volt a hétvégén, vagy az adott napon. Ha azt kezded mondogatni, hogy mindez azért volt, mert a csapat jobb motort adott neki, akkor azzal csak problémákat generálsz. Ha őszinte vagy, akkor elismered, hogy jobb volt, és igyekszel megoldást találni arra, hogy mindez ne ismétlődjön meg” – zárta gondolatát.

Forrás: m4sport.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.02
A BMW X3 kényelmét, sokoldalúságát és tágas helykínálatát füst és más károsanyagok nélkül adja az....
2022.07.02
A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő légitársasága túl van első zöld próbajáratán Bukarest és....
2022.07.02
Tíz hónap folyamatos csökkenés után májusban először nőtt az autógyártás Nagy-Britanniában éves....
2022.07.02
A márkakereskedések hamarosan megkezdik a rendelések felvételét a vadonatúj Honda Civicre. ..
2022.07.02
A BMW Group több mint 300 millió euró befektetésével készítette fel dingolfingi gyárát az új....
2022.07.02
Nézze meg a videót! ..
2022.07.02
A Nyugat-Európából szabadságukra hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt....
2022.07.02
A Hyundai bemutatta a tisztán elektromos modelleket felsorakoztató IONIQ almárka második típusának....
2022.07.02
Megvan a varázsa, ha váratlanul találkozunk a múlttal, és egy pajtalelet pontosan ezt az érzést....
2022.07.02
Karambol történt a repülőtérre vezető úton. A műszaki mentés miatt a Gyömrői utat a Tapolcsányi....