magyar fejlesztés

Multifunkciós, magyar fejlesztésű Komondort kap a Katasztrófavédelem

2022.01.18.

A Gamma Műszaki Zrt. modulárisan felépülő katasztrófavédelmi eszközrendszert fejlesztett, amely a BM katasztrófavédelmi rendszerében lévő elemeket kiegészítve növeli a hatékonyságot, és bővíti a meglévő műveleti képességeket - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A fejlesztést a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFI Alap) 266,7 millió forint vissza nem térítendő állami támogatással segítette a kis-, közép- és nagyvállalatok KFI tevékenységének támogatására szóló programban.

A társaság az MTI érdeklődésére közölte, a pályázat megvalósítása során kifejlesztették az RDO-4332 típusjelű KOMONDOR bázisjárművet, valamint néhány speciális cserefelépítményt hoztak létre, például sebesültszállításra. Ezen kívül a cserefelépítmények hordozására alkalmas nehézterepi pótkocsit fejlesztettek.

A pályázaton elszámolt összköltség nettó 762 millió forint volt, de a teljes projekt költségvetése ennél magasabb, mert a pályázat megvalósítása mellett több kapcsolódó terméket is fejlesztettek - közölte a társaság.

A piaci lehetőségekről a cég úgy véli, hogy a speciális védelemmel ellátott jármű olyan szervezeteknél is érdeklődésre tarthat számot, ahol a személy- és vagyonvédelem biztosítása rendkívüli körülmények között oldható csak meg. Ilyen lehet például lőtéri tüzek oltása, vegyi üzemek, üzemanyag lepárlók, palacktárolók kármentesítése, vagy éppen nukleáris üzemek baleset-elhárítása.

A társaság közölte, sorozatgyártást nem terveznek, a kifejlesztett termékeket csak konkrét megrendelésre, a vevő által meghatározott végleges követelményeknek megfelelően, kis szériában gyártják majd.

A Gamma Műszaki Zrt. értékesítési nettó árbevétele 2019-ben meghaladta a 2,5 milliárd forintot, adózott eredménye 391,7 millió forint volt. Tavaly a társaság értékesítési nettó árbevétele több mint 6,4 milliárd forint volt, adózott eredménye pedig 1,024 milliárd forintot tett ki.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.24
Nézze meg a videót! ..
2022.05.24
Világszerte egyre több ország tervezi a belső égésű motorral rendelkező autók fokozatos kivezetését....
2022.05.24
A Lexus ügyfelei nem átlagos emberek. Olyan individuumok, akik nem érik be a kézenfekvő....
2022.05.24
A terepmotoros EnduroGP világbajnoki sorozat magyarországi futamát és a ZEG Rally Show raliversenyt....
2022.05.24
Megkezdődött a teljesen elektromos VW ID.4 gyártása Emdenben. A cég tájékoztatása szerint....
2022.05.24
Ismét optimistább a német exportipar, azon belül is az autóipar. Az Ifo szerint a gépiparban is „....
2022.05.24
Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 34-es kilométerszelvényében egy kisbusz....
2022.05.24
Kiváló nyereségesség a díjbevétel és a működési eredmény növekedésével; kivételesen szilárd....
2022.05.24
Év Gyára 2021 díjat nyert a Bridgestone Tatabánya a „Legjobb menedzsment folyamatok” kategóriában.....
2022.05.24
Innováció, edukáció, környezetvédelem, élmény, mindez egy helyen és úgy tálalva, hogy valamennyi....