elektromobilitás

Moon Power – Új elektromosautó-töltő bemutatóterem a Volkswagentől

2022.05.04.

A VW-csoport által alapított Moon töltőrendszer méltó helyet kap Budapesten.

Immár három éve, hogy a Porsche Holding által alapított cég, a Allmobil GmbH a VW-csoport EV-modelljeihez komplex töltési megoldásokat kínál Magyarországon is. A Volkswagen csoportos járművekhez kiegészítőket kínáló honlapon ekkor jelentek meg a Moon a termékek, mint például a fali töltők, vagy a Power2Go multifunkciós töltőkábel.

Moon Pop-Up Store

A kezdetekkor még inkább a héttérben zajló projekt 2021 nyarán kapott új lendületet, amikor a főváros szívében megnyílt az első mini bemutatóterem. Az Erzsébet téri Moon Pop-Up Store egy üvegfalakkal határolt, látványos színfolt, ahol mindig a csoport legfrissebb EV modellje parkol és az ügyfelek teljes körű tájékoztatást kaphatnak a Moon töltési rendszerekről.

A felkészült szakembergárda segítségével minden betérő érdeklődő választ kaphat az elektromos autózással kapcsolatos kérdéseire, legyen szó az alapokról, vagy akár egy vásárlást megelőző részletesebb tájékozódásról.

A helyszínválasztás sem véletlen. A belváros szívében szem előtt lévő és feltűnő pavilon célja a tájékoztatás mellett az új technológiák iránt érdeklődők figyelmének még jobb felkeltése.

Nem csak kicsiben gondolnak

A három konténernyi területre koncentrálódó bemutatóterem természetesen csak ízelítőt adhat a VW-csoport e-mobilitási rendszereiből. Ahhoz, hogy a nagy képet lássa az ügyfél egy minden igényt kielégítő, teljes körű bemutatkozást lehetővé tevő központra van szükség és ennek építési munkálatai már meg is kezdődtek a cég budaörsi alkatrészközpontjának közelében.

A M1/M7 autópályák bevezető szakasza mellett épülő Moon City központ egy XXI. századi modern stílusú komplexum lesz, ahol nem csak a Moon töltőrendszerekkel lehet megismerkedni, hanem kiépítenek 2 db 75 kW teljesítményű egyenáramú (DC) töltőoszlopot, illetve 1-1 22 kW-os váltóáramú (AC) és egyenáramú töltőberendezést is.

Autó és sofőr egyszerre töltődhet

A salzburgi és bécsi sikertörténeten felbuzdulva az új magyar Moon City egy új építésű irodaház földszintjének több mint 500 négyzetméter alapterületű helyiségeiben és a parkolóban lesz megtalálható. A központ idén október 1-én nyitja meg kapuit és amíg a 4 töltőoszlop egyikén az elektromos járművek, addig az épületben a tulajdonosaik töltődhetnek.

Az ügyféltér alapvetően két részre oszlik majd. A keleti oldal vendégterében színvonalas catering szolgáltatás mellett lehet majd tárgyalni, beszélgetni, vagy akár egy laptopon dolgozni.

A három jármű befogadására is képes bemutatóteremben a kiállított autók környezetében egy audiovizuális technológia fokozza majd az az ID. modellek amúgy sem alacsony élményét.

A terem másik oldalán egy 30-40 fő befogadására képes rendezvényrészleget alakítanak ki, amelyet természetesen a legmodernebb eszközökkel is felszerelnek. A kialakítás lehetővé teszi az események közötti gyors átrendezést, illetve a hagyományos jelenléti találkozók mellett az online bekapcsolódás is megoldott lesz. A konferenciák étel- és italkínálatát a saját étterem is képes lesz biztosítani a résztvevőknek. A beruházás a Porsche Hungária saját finanszírozásában valósul meg.

Cikkünk megjelenését a Volkswagen támogatta.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.16
Ez nem több, mint egy kis kerek történet, melynek mozgatói nem meglepően kerekek. Induljon a sztori....
2022.08.16
Szlovéniában éjféltől csökken az üzemanyagok ára a sztrádákon kívüli töltőállomásokon - közölte a....
2022.08.16
A megengedett óránkénti 25 kilométer helyett 112 kilométeres sebeséggel közlekedett Brüsszel....
2022.08.16
A kormány folytatja a kisbenzinkutak támogatását, erre a célra 18,5 milliárd forintot különített el....
2022.08.16
A Seeing Machines és a Magna egy új vezetőfelügyeleti rendszer piacr..
2022.08.16
Az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 26-os kilométerszelvényében 2022. augusztus 16-án....
2022.08.16
Újra lendületben van a kínai autópiac: júliusban 30 százalékkal nőttek az eladások – írja az....
2022.08.16
2017-ben a Tesla főnöke, Elon Musk bemutatta a "Semi" nevű elektromos teherautót, a gyártást pedig....
2022.08.16
A karcagi rendőrök a közlekedésbiztonság javítása érdekében drón segítségével ellenőrizték a 4-es....
2022.08.16
Szezonbeli legjobb eredményének elérése után Rácz Geri Snettertonban folytatta idei szezonját. A....