segítés

Milliós adomány és ingyenes jármű: az autógyártók segítik az árvíz károsultjait

2021.07.20.

Számos németországi autógyártó nagyvonalú és bürokráciamentes segítséget jelentett be a közelmúltbeli árvízkatasztrófa áldozatai számára. A támogatás a sürgősségi szolgálatok járműveitől az ingyenes pótkocsikig terjed – írja az automobilwoche.de 

Az Opel, a Ford, a Daimler és a Toyota autógyártók gyors segítséget kínáltak az árvízkárosultak számára Németországban.

Az Opel bejelentette, hogy legfeljebb három hétig ingyenes Opel járművet biztosít az árvíz sújtottainak, akiknek járművei megsemmisültek a katasztrófa idején. Ez az ingyenes ajánlat elérhető az Opel helyi kereskedőjén keresztül.

A Ford kölni gyárából indul a segítség. Fotó: Ford

"A katasztrófaterületekről készült képek mindannyiunkat megmozgatnak" - mondta Andreas Marx, az Opel Németország főnöke. "Szeretnénk legalább egy apró aggodalmat kiváltani az érintettek körében, és mozgásban tartani őket abban az esetben, ha saját járművük megsemmisült, vagy az áradás miatt már nem áll készen a vezetésre.

A Toyota Németország szintén ingyenes pótcserét biztosít, de csak a Toyota meglévő ügyfeleinek. Ennek érdekében az importőr összesen 100 járművet bocsát rendelkezésre szerződéses partnerei számára az érintett régiókban. A Toyota ügyfelei felvehetik a kapcsolatot az ismert helyi kereskedővel, és ingyenes járművet kaphatnak, ha saját autójuk már nem áll készen a vezetésre.

"Szeretnénk támogatni ebben a nehéz időszakban azzal, hogy ingyenes és rövid távú mobilitási megoldásokat kínálunk helyi partnercégeinkkel együtt" - mondta André Schmidt, a Toyota Németország elnöke.A Daimler és a Ford más megközelítést alkalmaz a segítségben, például a Daimler péntek óta nyújt terepjáró Mercedes-Benz speciális járműveket a mentőcsoportok működésének támogatására.  Az első Unimogs péntek este a wörthi Mercedes-Benz gyárból indult a Rajna-vidék-Pfalz válsághelyzetbe.

Az autógyártó egymillió eurót adományoz közvetlenül a német Vöröskeresztnek (DRK) és a Technische Hilfswerknek (THW) is. Ola Källenius vezérigazgató elmondta: "Mélységesen megérintenek minket azok a hírek és képek, amelyek jelenleg eljutnak hozzánk az árvízi régiókból. A Daimler emellett a válság területein élő alkalmazottakat is szabadon engedi, akik maguk is érintettek, vagy akik részt vesznek a technikai segítségnyújtás szervezésében és az önkéntes munkában. tűzoltóságok.

A Daimler további segítségnyújtási intézkedéseket készít a különböző árvízvédelmi régiókban a regionális és helyi hatóságokkal, valamint a műveleti ellenőrző központokkal együttműködve.

A VW csoport egymillió eurót is adományoz.  A helyszíni segítségnyújtási munkát koordináló DRK-n keresztül az alapokat közvetlenül a helyszínen az áldozatok számára kell felhasználni.

A Ford járműparkot biztosít a katasztrófavédelem dolgozóinak a vihar által különösen súlytott Rhein-Erft kerületben. Összkerék meghajtású Ranger pick-upokat és különféle áruszállító kisteherautókat bocsájtanak rendelkezésre.

"A katasztrófa által elszenvedett kár nagyon megérint minket, különösen azért, mert az alkalmazottak, a Ford partnerei és hozzátartozóik is érintettek" - mondta Hans Jörg Klein, a Ford gyárának alelnöke.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.08.03
Egy 56 éves férfi ittasan okozott közúti közlekedési balesetet, majd elhajtott a helyszínről....
2021.08.03
Ismerni és megőrizni a múltat, élni a jelent, álmodni a jövőt, a mottó legalább annyira igaz a....
2021.08.03
Őrizetbe vették és bíróság elé állították a rendőrök azt a nőt, aki Miskolcon balesetet okozott, és....
2021.08.03
A Toyota Gazoo Racing bejelentette, hogy a Land Cruiser 70. születésnapjának évfordulója alkalmából....
2021.08.03
A Körmendi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya cserbenhagyás vétség elkövetésének....
2021.08.03
A kínai autóipar által előállított számtalan klón között most egy olyat is elkezdtek forgalmazni,....
2021.08.03
Minden év azzal kezdődik, hogy február tájékán bemutatják terveiket, majd nekiállnak az....
2021.08.03
Személyi sérüléses baleset történt Füzesabony térségében – írta a police.hu. ..
2021.08.03
Nem egy, hanem két teherkocsi szabadult el a felújítás alatt álló 3-as metró alagútjában múlt....
2021.08.03
Szenzációs, eddig titkos videók kerültek fel a közelmúltban a Youtube-ra, amelyek a szupersportautó....