magyarok a világ járműgyártásában

Made in Hungary földön, vízen, levegőben

2023.03.16.

Szakemberekkel, fiatalokkal a tudatos mobilitásért, közlekedésbiztonságért, környezetvédelemért, a jövőért! Ez a mottója az idei Magyarok a Világ Járműgyártásában című kiállításnak.

 

Többezer lóerőnyi autópark, újdonságok és történelmi darabok, amik a magyar mesterek, mérnökök munkáját demonstrálják látványos expó keretében. Évtizedes hagyománya van az Autós Nagykoalíció Magyarok a Világ Járműgyártásában című kiállításnak, mely idén is élő történelemkönyv és izgalmas időutazás lesz március 17-19-én a Hungexpo G-pavilonjában. Autók, motorok, járműipari újdonságok, ritkaságok mellett eseményekben gazdag rendezvényt ígér az ötletgazda Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke: lesz Év magyar autója és a fiatalok szakmai versenyének díjkiosztója.

A gazdag SUV, crossover, pickup és elektromos-autó kollekció mellett parkol a Porsche Hungária több márkája, az Audi, Cupra, Škoda és Volkswagen, valamint a Duna Autó legfiatalabbja, az MG.

A gyerekek izgalmas pályán, interaktív minivárosban próbálhatják ki a biztonságos autózást elektromos járművekkel, és szüleikkel megcsodálhatják a piac legújabb modelljeit, a Generali standján pedig találkozhatnak kedvenc közlekedő pajtásukkal, Tóbiással és Balambérral.

Mindezt a legújabb és muzeális mentők, rendőrautók szomszédságában, többek között itt áll a BM OKF állományában szolgáló magyar fejlesztésű és gyártású Kommondor tűzoltókocsi, meg a tatabányai kapitányság veterán Golfja.

Az AMTS Automobil és Tuning Show keretében a G-pavilon 1700 négyzetméternyi területén több mint ötven jármű és részegység idézi fel a hazai járműgyártás múltját, jelenét, jövőjét, világjelentőségű szerepét. Az Audi, Mercedes, Opel és Suzuki újdonságaival együtt parkol a lovaskocsi őse, mely a magyar járműgyártás bölcsőjében, Kocs községben született. A XV. századi kocsi kocsi méltó utóda a keszthelyi múzeum replikája, valamint több a Made in Hungary jelzésű győri, kecskeméti és esztergomi autómodell.                      

Szakemberekkel, fiatalokkal a tudatos mobilitásért, közlekedésbiztonságért, környezetvédelemért, a jövőért! Ez a mottója a Magyarok a Világ Járműgyártásában című kiállításnak. Kocsigyártó mesterekből alig néhány száz működött, a magyarországi beszállítóiparban foglalkoztatott szakemberek száma napjainkban eléri a 170 ezret. Az utánpótlás biztosítása, a szakma népszerűsítése fontos szerepet kap a tematikus kiállításon.

Az Autós Nagykoalíció (ANK) jóvoltából idén is a járműgyártás iránt érdeklődő ezer középiskolás diák vehet részt ingyenes belépővel a Magyarok a Világ Járműgyártásában című kiállításon, melyen több mint húsz cég és egyesület vesz részt. A program része az Autós Szakmák Tanulmányi Versenyének döntője és eredményhirdetése.

Knezsik István, az ANK elnöke, a kiállítás ötletgazdája személyesen kalauzolja majd a fiatalokat a klasszikusok és legkorszerűbbek között, stílszerűen a világszinten legsikeresebb hazai csapat versenykamionjánál, versenygépeinél. A M1RA szomszédságában parkol a BME Formula Racing Team világszintű és egyetlen magyar 4WD-elektromos-önvezető Formula versenyautója, mely gyorsulásban ütőképes a Forma 1-es mezőnyben. Itt lesznek a kecskeméti KEFO autói és a Kenji Racing motorjai.

Az egyetemi versenycsapatok egykori tagjai közül napjainkban több mérnök is a Continental autonóm járműveinek fejlesztésén dolgozik, ezek az autók is testközelben láthatók.

A G-pavilonban landol a Rotors&Cams drónokból álló légiflottája, a Duna team izgalmas vízi járművei, muzeális és új mentő, tűzoltó, rendőrautó, valamint a hazai közlekedés több kulcsszereplője: a Magyar Közút speciális Unimogja és a Volánbusz nevéhez és profiljához illő új jármű és egy klasszikus Ikarus.

Először látható nyilvánosan a nagy múltú hazai autógyártás egyetlen megmaradt és immár muzeális darabja, az Ikarus terepjáró, valamint Csepel márkájú, de szigetszentmiklósi gyártású Laplander. Idén sem hiányozhat a Maros Parti Veteránjárművek kollekciójának értékes darabja, a makói születésű Galamb József tervezésű Ford T-modellje.

A Harley-Davidson mellett nem kevésbé izgalmas az egri Berva kollekció, a két márka jól illusztrálja a kétkerekűek történetét és szélsőséges kínálatát.

A kiállítás ötletgazdája, Knezsik István, az ANK elnöke a döntős mezőny szomszédságában adja át az idei Év magyar autója díjait.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.04.01
Február vége óta az Euroleasing a Renault, Dacia és Alpine márkák kizárólagos hazai finanszírozási....
2023.04.01
Rekordra, 52 322 forintra emelkedett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) átlagdíja....
2023.03.31
Az európai autópiac bizonyos szempontból egy nagy halmaz, hasonló piacokkal. Viszont ha közelebbről....
2023.03.31
A japán BestCarWeb internetes autós magazin információi szerint zéró emissziós sportautóvá alakul a....
2023.03.31
A konténerszállító hajókon és kompokon a tüzeket CO2-gázzal oltják el. Ha egy elektromos autó....
2023.03.31
A Budapesti Autósok olvasójának fedélzeti kamerája rögzítette március 28-án, 8:15-kor azt a....
2023.03.31
Az idei 2022/2023. évi Autós Szakmák Tanulmányi Versenyének döntőjét az Automobil és Tuning Show....
2023.03.31
Az Egyesült Királyságban 69 ezer 707 autót gyártottak februárban, 13,1 százalékkal többet az egy....
2023.03.31
Ezen a hétvégén, szombaton kezdődik a hidak tavaszi nagytakarítása a fővárosban - közölte a....
2023.03.31
A tisztán elektromos meghajtású BMW 5-ös limuzin átfogó megbízhatósági teszteket teljesített a....