radar

Kukákba rejtik a radart a rendőrök

2019.09.27.

A rendőrök fantáziája nem ismer határokat, ha arról van szó, hogyan lehet lefülelni a sebességhatárt túllépő autósokat. A legújabb nyugat-európai találmány a kukaradar. Miközben a rendőrök a gyorshajtókra vadásznak, az autósok a rejtett radarokat próbálják becserkészni – írja az autopista.es spanyol autós szakportál. 

Itt a legújabb fantáziadús rendőri lelemény a gyorshajtók lebuktatására: a SocialDrive autós közösség twitter-fiókjában közzétette egy új kukaradar fotóját. A szemetes konténernek álcázott rendőrségi sebességmérőt egy közút mentén kapták lencsevégre. El kell ismerni, a megszólalásig úgy néz ki, mint egy kuka, amit a ház tulajdonosa azért tolt ki, hogy másnap a szemetesek kiürítsék. Pontosabban, nem úgy néz ki, hanem az. Egy műanyag szeméttárolót egyszerűen átalakítottak leshellyé. A műanyag konténer egy rendőrségi sebességmérőt rejt, amely tömegesen szedte áldozatait az arra járó autósok között.

A kukaradart egyébként Franciaországban kapta lencsevégre egy élelmes autós. „De nem a francia rendőrök az egyetlenek, akik ilyen, etikailag kétségbe vonható eszközökhöz folyamodnak” – írja az autopista.es. A spanyol rendőrök sem maradnak el találékonyságban a szomszédoktól, hogy fülön csípjék a szabálytalankodókat. Az ibériai közlekedésiek számtalan olyan rejtekhelyet ötöltek már ki, amelyek hétköznapi tárgyaknak néztek ki, így nem hívták fel magukra a figyelmet az út mentén.

Tény, hogy a törvény nem kötelezi a rendőröket a radarok helyének közlésére, illetve arra, hogy azok a közlekedők számára láthatóak és felismerhetőek legyenek. A közlekedési hatóságok élnek is ezzel a lehetőséggel, így mind több helyen bukkannak fel a kukaradarhoz hasonló, álcázott sebességmérő eszközök. Leginkább egyébként lakott területen belül, ahol a megengedett sebesség 30-50 km/óra. Vagyis, ahol a legrövidebb idő alatt a legtöbb büntetést lehet kiszabni, és a legnagyobb bevételre lehet számítani.

Az autopista.es egyébként a Madridhoz közeli Collado Villalba-ban készült fotót is közzétett, amelyen két rendőr egy üvegtároló szelektív hulladékgyűjtő mögött megbújva vadászta a mit sem sejtő autósokat.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.12.01
Jövőre is hatfutamos országos bajnokságot rendeznek terepraliban, és a szakágvezetés novemberi....
2021.12.01
A személyautók kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának (kgfb) átlagos állománydíja 44 ezer....
2021.12.01
A BMW első, tisztán elektromos meghajtású luxuslimuzinjának prototípusai a hajtáslánc- és futómű-....
2021.12.01
„Autót szerelni menő!” - Interjú Őri Péter felkészítő tanárral. ..
2021.12.01
Közúti közlekedési baleset történt a 4-es számú főút 324. kilométerszelvényében Fényeslitkénél 2021....
2021.12.01
Elindult a jövő évi országos és megyei autópálya-matricák előértékesítése. A vignettákat a Nemzeti....
2021.12.01
A beszállítói fennakadások és a félvezető alkatrészek hiánya miatt jelentős mértékben, tíz évvel....
2021.12.01
A romló járványhelyzet miatt a szervezők lemondták a januárra tervezett kiállítást. 2023-ban....
2021.12.01
Egy személy veszítette életét Sátoraljaújhely belterületén, amikor egy autó villanyoszlopnak....
2021.11.30
A közelmúltban bemutatott tisztán elektromos modelljével minden eddiginél magasabbra emeli a lécet....