közlekedésbiztonság

Közlekedik a család: Huszárék átvették a nyereményautót

2013.11.16.

Az ORFK-OBB által kiírt Közlekedik a család vetélkedő első díját a békéscsabai Huszár Mihály és családja nyerte meg a zsámbéki Driving Camp közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai központban. A győzelmükért járó Skoda Rapid gépkocsit Kiss Csaba alezredes, az ORFK-OBB főtitkára és Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke adta át a Porsche Hungária budapesti telephelyén.

A Huszár-család, bal szélen Knezsik István, az Autós nagykoalíció elnöke, a jobb szélén Kiss Csaba alezredes, az ORFK-OBB főtitkára

Az országos verseny döntőjére a zsámbéki Driving Camp közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai központban került sor huszonegy család részvételével. Hét feladatot kellett teljesítniük a résztvevőknek. A családok mind a négy tagjának ki kellett vennie a részét a gyakorlatokból. A gyerekeknek kerékpáros ügyességi gyakorlatokat kellett megoldani. Európa egyik legkorszerűbb vezetéstechnikai pályáján, az egy éve megnyílt zsámbéki Driving Campben mérhették össze tudásukat azok a családok, akik megnyerték saját megyéjük versenyét. Albert Péter pályavezető elmondta, hogy rendkívül technikás pályát jelöltek ki, amelyet a családok legtöbbje sikeresen teljesített. A verseny nehézsége is nőtt, de a döntőbe jutott családok felkészültsége is jóval magasabb volt, mint tavaly. A hét próbatétel között volt kerékcsere, bringóhintó, kerékpáros ügyességi gyakorlat, részegszemüveg, egészségügyi kérdések és IQ-teszt valamint autós ügyességi feladatok.

Az ORFK-OBB és az Autós Nagykoalíció közlekedésbiztonsági vetélkedőjének célja volt, hogy a közlekedők széles rétegeinek - gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas - figyelmét ráirányítsák a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Cél volt továbbá a szülői példamutató magatartás fontosságára és a család közösségnevelő erejére való figyelemfelhívás. Az országos döntőbe a megyei, fővárosi baleset-megelőzési bizottságok által megrendezett területi vetélkedőkön nyertes családok jutottak.

Knezsik István, az Autós nagykoalíció elnöke gratulál a családfőnek.

A boldog családfő a nyeremény autó előtt mesélte, hogy a tavalyi harmadik hely után még alaposabban készültek idén a megméretetésre. Ő maga az autóvezetési ismereteit tökéletesítette, az anyuka főként az egészségügyi kérdésekre koncentrált, míg a két fiú, Misi és Dávid kerékpározásban tökéletesítette tudását. Az utolsó pillanatig nem tudhatták milyen helyezést értek el, hiszen a többiek eredményét nem ismerhették.

Az azért bizakodásra adott okot, hogy tökéletes tesztet írtak. Így még nagyobb volt a boldogságuk, amikor Kiss Csaba alezredes őket szólította ki fődíjasként.

A Skoda átvételekor a családfő elmondta, hogy a tulajdonukban lévő gépkocsik közül egytől megválnak, de az biztos, hogy az nem a most átvett jármű lesz. Első útjuk végigvezet Békéscsaba főutcáján, hogy a barátaik velük örülhessenek, az irigyeik pedig bosszankodhassanak.

Szöveg és fotó: Varga Gábor

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.12.05
Az új elektromos járművek részesedése a norvég piacon elérte a 73,8%-ot novemberben – írja az....
2021.12.05
Alacsony, rövid és keskeny, 45 km/h a maximális sebessége és 70 km-es a hatótávja: az elektromos....
2021.12.05
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Úgy tűnik talán lesz egy kis tél. ..
2021.12.05
Vannak vagy talán voltak olyan hírek, hogy a Jaguar megszünteti a limuzin gyártást és kivonul a....
2021.12.05
Félpályás útlezárás mellett helyszínelnek a rendőrök - írja a police.hu. ..
2021.12.05
Növelni tudta enyhén a járműeladást az idén az Óbudai Javító Kft. a koronavírus-válság sújtotta....
2021.12.05
A Budapesti Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési kisfilmmel hívja fel a figyelmet arra, hogy....
2021.12.05
Elkezdődött a december, aki eddig nem készítette fel az autóját a téli időszakra, ne várjon tovább....
2021.12.05
A magyarországi autópiacon a következő időszakban nem valószínű a 2020. évihez hasonló visszaesés,....
2021.12.05
A Budapest felé vezető oldalon történt az eset - írja a Katasztrófavédelem honlapja. ..