közlekedésbiztonság

Közlekedik a család: Huszárék átvették a nyereményautót

2013.11.16.

Az ORFK-OBB által kiírt Közlekedik a család vetélkedő első díját a békéscsabai Huszár Mihály és családja nyerte meg a zsámbéki Driving Camp közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai központban. A győzelmükért járó Skoda Rapid gépkocsit Kiss Csaba alezredes, az ORFK-OBB főtitkára és Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke adta át a Porsche Hungária budapesti telephelyén.

A Huszár-család, bal szélen Knezsik István, az Autós nagykoalíció elnöke, a jobb szélén Kiss Csaba alezredes, az ORFK-OBB főtitkára

Az országos verseny döntőjére a zsámbéki Driving Camp közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai központban került sor huszonegy család részvételével. Hét feladatot kellett teljesítniük a résztvevőknek. A családok mind a négy tagjának ki kellett vennie a részét a gyakorlatokból. A gyerekeknek kerékpáros ügyességi gyakorlatokat kellett megoldani. Európa egyik legkorszerűbb vezetéstechnikai pályáján, az egy éve megnyílt zsámbéki Driving Campben mérhették össze tudásukat azok a családok, akik megnyerték saját megyéjük versenyét. Albert Péter pályavezető elmondta, hogy rendkívül technikás pályát jelöltek ki, amelyet a családok legtöbbje sikeresen teljesített. A verseny nehézsége is nőtt, de a döntőbe jutott családok felkészültsége is jóval magasabb volt, mint tavaly. A hét próbatétel között volt kerékcsere, bringóhintó, kerékpáros ügyességi gyakorlat, részegszemüveg, egészségügyi kérdések és IQ-teszt valamint autós ügyességi feladatok.

Az ORFK-OBB és az Autós Nagykoalíció közlekedésbiztonsági vetélkedőjének célja volt, hogy a közlekedők széles rétegeinek - gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas - figyelmét ráirányítsák a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Cél volt továbbá a szülői példamutató magatartás fontosságára és a család közösségnevelő erejére való figyelemfelhívás. Az országos döntőbe a megyei, fővárosi baleset-megelőzési bizottságok által megrendezett területi vetélkedőkön nyertes családok jutottak.

Knezsik István, az Autós nagykoalíció elnöke gratulál a családfőnek.

A boldog családfő a nyeremény autó előtt mesélte, hogy a tavalyi harmadik hely után még alaposabban készültek idén a megméretetésre. Ő maga az autóvezetési ismereteit tökéletesítette, az anyuka főként az egészségügyi kérdésekre koncentrált, míg a két fiú, Misi és Dávid kerékpározásban tökéletesítette tudását. Az utolsó pillanatig nem tudhatták milyen helyezést értek el, hiszen a többiek eredményét nem ismerhették.

Az azért bizakodásra adott okot, hogy tökéletes tesztet írtak. Így még nagyobb volt a boldogságuk, amikor Kiss Csaba alezredes őket szólította ki fődíjasként.

A Skoda átvételekor a családfő elmondta, hogy a tulajdonukban lévő gépkocsik közül egytől megválnak, de az biztos, hogy az nem a most átvett jármű lesz. Első útjuk végigvezet Békéscsaba főutcáján, hogy a barátaik velük örülhessenek, az irigyeik pedig bosszankodhassanak.

Szöveg és fotó: Varga Gábor

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.08.03
Egy 56 éves férfi ittasan okozott közúti közlekedési balesetet, majd elhajtott a helyszínről....
2021.08.03
Ismerni és megőrizni a múltat, élni a jelent, álmodni a jövőt, a mottó legalább annyira igaz a....
2021.08.03
Őrizetbe vették és bíróság elé állították a rendőrök azt a nőt, aki Miskolcon balesetet okozott, és....
2021.08.03
A Toyota Gazoo Racing bejelentette, hogy a Land Cruiser 70. születésnapjának évfordulója alkalmából....
2021.08.03
A Körmendi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya cserbenhagyás vétség elkövetésének....
2021.08.03
A kínai autóipar által előállított számtalan klón között most egy olyat is elkezdtek forgalmazni,....
2021.08.03
Minden év azzal kezdődik, hogy február tájékán bemutatják terveiket, majd nekiállnak az....
2021.08.03
Személyi sérüléses baleset történt Füzesabony térségében – írta a police.hu. ..
2021.08.03
Nem egy, hanem két teherkocsi szabadult el a felújítás alatt álló 3-as metró alagútjában múlt....
2021.08.03
Szenzációs, eddig titkos videók kerültek fel a közelmúltban a Youtube-ra, amelyek a szupersportautó....