Rolls-Royce Wraith

Justin Bieber álomautót építtetett magának

2021.04.06.

Közismert Justin Bieber luxusautók iránti szenvedélye. A világhírű énekes - fiatal kora ellenére - egy olyan gépkocsi-kollekciót hozott létre, amelyben megtalálható Ferrari, Porsche, Lamborghini, Bugatti, Bentley és Range Rover is. Ezen felül ott van még egy karácsonyfaként feldíszített szuper Mercedes-AMG GLE SUV, valamint egy leopárdmintás Audi R8.

Több mint 300 millió dolláros vagyona mellett Bieber számára nem jelentett problémát az a költség, amit legújabb négykerekű szerzeményére fordított. Egy egyedi gyártmányú, milliós értékű Rolls-Royce Wraith-ről van szó, melyet a különleges átalakításokra szakosodott Custom West Coast szakemberei további milliókért formáltak egy fantasztikus, futurisztikus járművé. A kreációt a Rolls-Royce 103 EX koncepciójának rejtett kerekekkel ellátott eredeti karosszériája ihlette - írja a római La Repubblica napilap internetes kiadásának autós rovata.

Ryan Friedlinghaus, a West Coast Customs alapítója és tulajdonosa egy hosszú videóban mesélte el a különleges és egyedi teremtmény megalkotásának folyamatát. Közölte: Bieber eredetileg magát a Rolls-Royce 103 EX, más néven Vision Next 100 egy példányát szerette volna megvenni. Ám a brit cég közölte: a koncepciót csak bemutatóautóként gyártották, közúti közlekedésre nem alkalmas.

Úgyhogy Friedlinghaus megkapta Biebertől a feladatot: az énekes kívánságainak megfelelően építsék meg az álomautót, egy Rolls-Royce Wraith-t használva alapul a radikális, futurisztikus stílusú átalakításhoz. A legmeghökkentőbb dizájnelem a négy kerékfedél, amelyek elrejtik a nagy, 28 hüvelykes kerekeket. A végeredmény olyan hatást kelt, mintha az autó nem gurulna, hanem lebegne az út felett.

A Wraith kupé dizájnját alaposan módosították. Az autó elülső része alacsonyabb és nyújtottabb lett, a sárvédők nagyobb ívet kaptak, hogy elegendő helyet hagyjanak az első kerekek elforgatásához.

A tervezési fázisban jóváhagyott és Justin Bieber által nagyra értékelt „őrültségek” között szerepeltek az utat megvilágító kék LED- lámpák kerékmagasságban, amelyek még inkább kiemelik a jármű mozgásának lebegő jellegét.

Ugyanezzel a fényárnyalattal világították meg belülről a luxuskocsi kristály orrdíszét, a világ egyik legismertebb és egyben legvágyottabb emblémáját, a Spirit of Ecstasy szobrocskát, amely már 110 éve ékesíti a goodwoodi gyárból kikerülő luxusautókat.

A nagyon hosszú (és nagyon drága) fényezés során az autó többrétegű fényes ezüst és matt szürke árnyalatokat kapott. A West Coast Customs ugyanakkor nem módosította a Rolls-Royce Wraith erőteljes mechanikáját, amelynek szíve  - a teljesen elektromos 103EX-szel ellentétben - egy 6.6 literes, 624 lóerős teljesítményre képes, ikerturbós V12-es motor. 

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.04.15
Vadgázolás miatt hajtott árokba egy autó Tata és Naszály között - írja este a Katasztrófavédelem. ..
2021.04.15
Új pénz, felszálló helikopter, MÁG autó és robotember, aztán zsákmányolt fegyverek foglalták el a....
2021.04.15
A SEAT felfrissíti Ibiza modelljét, amely megújult külső formavilággal, forradalmi belső térrel és....
2021.04.15
A koronavírus-járvány miatt bevezetett kormányzati védelmi intézkedések fokozatos feloldására....
2021.04.15
Hétfőn délután alaposan meglepődött az az autós, akinek beépített navigációján megjelent a felirat....
2021.04.15
A ló elpusztult, a kutyákat sétáltató nőt gyanúsítottként hallgatták ki a XI. Kerületi....
2021.04.15
Nem is indíthatott volna jobban a DS E-TENSE FE21, hiszen a legelső versenyén Jean-Éric Vergne a....
2021.04.15
Ütközésben összetört autók Gyömrőn az Üllői úton 2021. április 15-én. A balesetben egy személyautó....
2021.04.15
A szín és a forma: ezt a két dolgot veszi észre először az ember, amikor rápillant egy autóra. A....
2021.04.15
Ártánd Közúti Határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy román férfi az általa vezetett....