e-mobilitás

Jönnek a vietnámi elektromos autók Európába

2022.01.07.

Az új vietnámi autógyártó, a VinFast Európában is üzemet szeretne építeni, ezért Németországban keres megfelelő helyszínt – írja az automobilwoche.de

 

VinFast üzem a vietnámi Hai Phongban: Még nem határozták meg, hogy a tervezett németországi üzem mikor és mekkora méretű lesz. (Fotó: VinFast)

Néhány nappal Michael Lohscheller vezérigazgató meglepő távozása után a vietnámi VinFast autógyártó bejelentette: Németországban szeretné felépíteni első európai gyártóüzemét.

Ennek felkutatásában a VinFast együttműködik a Germany Trade & Investtel (GTAI). A GTAI a Német Szövetségi Köztársaság külkereskedelmi és helymarketinges cége.

A VinFast üzemben e-járműveket, személygépkocsikat és buszokat állítanak elő. A cég azt tervezi, hogy 2024 második felében elektromos járműgyárat nyit az Egyesült Államokban is.

Legyen közelebb az ügyfelekhez

A Vingroup alelnöke és a VinFast Global új vezérigazgatója, Le Thi Thu Thuy úgy kommentálta a tervet, hogy Európa a VinFast egyik legfontosabb piaca. "Az autószállítás korszaka világszerte véget ért, különösen a Covid-19 óta. A gyáraknak a piacokhoz közel kell lenniük ahhoz, hogy valóban vonzzák az ügyfeleket."

A VinFast kiváló minőségű e-járműveket és különleges vásárlói élményt kíván kínálni megfizethető áron. "Meggyőződésünk, hogy megtaláljuk a helyünket az európai piacon, különösen azért, mert Európában az e-járművekre való átállás kristálytiszta."

Hamarosan megkezdődik az akkumulátorgyártás Vietnamban

A GTAI főnöke, Robert Hermann így nyilatkozott a VinFast döntéséről: "Gratulálunk a VinFastnak ahhoz a döntéséhez, hogy csatlakoznak Európa legnagyobb gazdaságához és a kontinens autóipari szívéhez. A németországi mobilitás döntően megváltozik, és várhatóan ez az új keretek között is folytatódni fog. Várjuk, hogy segíthessünk a VinFastnak egy ideális helyszín megtalálásában és létrehozásában Németországban.

A Vietnámban, Hai Phongban már működő gyártókomplexum mellett a Vingroup nemrégiben megkezdte az e-járművek akkumulátorgyártó létesítményének építését a Vung Ang gazdasági övezetben, Ha Tinh tartományban. A vietnámiak 174 millió dollárt fektetnek be a nyolc hektáros területen.

Az akkumulátorgyár öntödéből, hegesztőműhelyből és összeszerelésből áll, és évi 100 000 akkumulátorcsomag gyártását tervezik. A gyár második fázisa komplett akkumulátorcellákat gyárt majd, és évi egymillió akkumulátorra bővíti a kapacitást.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.03.22
Többször kacérkodott egy négyajtós sportszedán gondolatával a Porsche, mégis a Panamera volt az....
2023.03.22
Az S&P Global Mobility egy érdekes új tanulmánya azt vizsgálta, hogy mely autógyártók a....
2023.03.22
A VW csoport magabiztosan vág bele az új pénzügyi évbe. A szállítások, az eladások és a nyereség....
2023.03.22
Tovább növelte nyereségességét a 2022-es üzleti év folyamán a Volkswagen márka, miközben az....
2023.03.22
Milyen hibrid ez? Néhány napig volt lehetőségem kipróbálni a Nissan szalonokban az év elejétől....
2023.03.22
Egy pályafenntartó járműnek ütközött neki egy kamion. Az ütközéstől a jármű a sztráda melletti....
2023.03.22
Hamis autódiagnosztikai eszközöket és autóalkatrészeket, illetve illegális szoftvereket foglaltak....
2023.03.22
Ingatlanfejlesztéseket, energiahatékonyságot és korszerűsítést szolgáló infrastrukturális....
2023.03.22
A rendezvény történetében először képviseltette magát a Toyota és a Lexus a Tokio Outdoor Show....
2023.03.22
Autós üldözés közben, egy vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi, rendszám nélküli terepjáróval....