Németország

Ilyen közlekedési táblát még nem látott: navit ki

2022.04.01.

Németország talán legfurcsább közlekedési táblája Lüdenscheidben található. Kapcsolja ki a navigációt, kövesse az U16-os utat – olvasható a táblán – írja a travelbook.de

A táblát a lezárt A45-ös út Lüdenscheiden keresztül történő elkerülő útvonalán egy egészen különleges okból állították ki.

Fotó: Lüdenscheid városa

Parkolni tilos, elsőbbségadás kötelező vagy terelőtábla – Németország útjain jó néhány közlekedési tábla található. De nem minden tábla ismert általánosan – különösen, ha meglehetősen szokatlan információkat tartalmazó jelekről van szó. Mint egy bizarr közlekedési tábla esetében, amelyet nemrégiben állítottak fel az észak-rajna-vesztfáliai Lüdenscheid városában. miről van szó? – A TRAVELBOOK tudja az okát – írja a portál.

"NAVI" ki! Kövesse az U16-ot” felirat van egy közlekedési táblára a lezárt A45-ös út Lüdenscheiden keresztül történő elkerülő útvonalánál. Egyesek felteszik a kérdést maguknak, miközben elhaladnak mellette, vajon az észak-rajna-vesztfáliai városnak van-e bármi kifogása a navigációs készülékekkel? Legalábbis első pillantásra annak tűnik. De az ok más. Mert a Google és más gyártók navigációs szoftverei nem mindig jelenítik meg az A45 részleges lezárása miatt beállított U16/U39 tereléseket. Vagy az alkalmazások alternatív útvonalakra váltanak, ha forgalmi dugó keletkezik az elkerülő útvonalon. Következmény: a közlekedési káosz szinte az egész városra kiterjed.

Mivel az autó- és teherautó-sofőrök „vakon” követték navigációs eszközeik javasolt útvonalát Lüdenscheiden áthaladva, „káoszt okoztak a másodlagos utakon és a lakott területeken” – áll a közleményben. Emiatt a Straßen.NRW a közelmúltban Lüdenscheid városával és a rendőrséggel együttműködve felállította a közlekedési táblát az A45-ös út közelében. Mégpedig az L692-es autópálya Lüdenscheid-Nord lehajtója és a Heedfelder Straße között.

Kérdéses, hogy a sofőrök betartják-e a közlekedési táblákat, és valóban kikapcsolják-e a navigációs készülékeiket, ha Lüdenscheiden áthaladnak.

Annak érdekében, hogy megfékezzék a forgalomnövekedést Lüdenscheid teljes városi területén, az NRW Közlekedési Minisztériuma is bekapcsolódott. A hatóság felvette a kapcsolatot az érintett navigációs szolgáltatókkal. A Google-tól és a TomTom-tól írásban kérte, hogy „szolgáltatásaikban vegyék figyelembe az A 45-ös út lezárását, és tegyenek megfelelő intézkedéseket annak biztosítására, hogy a nem helyi járművek ne terheljék szükségtelenül a régiót” – írja a Strassen.NRW honlapján.

Az A45-ös utat december eleje óta teljesen lezárták a Lüdenscheid-Nord és a Lüdenscheid csomópontok közötti forgalom elől. Ennek oka a Rahmede viadukt lezárása, amelynek tartószerkezetén korábban károkat állapítottak meg. A szövetségi Autobahn GmbH honlapja szerint a megrongálódott hidat egy újra kell cserélni. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.06.03
A pénteken átadott 50 db, rendőri jelleggel ellátott 1250 RT típusú motorkerékpár mindegyike 136....
2023.06.03
140 km száguldás után a Hyundai finn versenyzőjének az előnye mindössze 0,1 másodperc az....
2023.06.03
Amióta a kínaiak leporolták a patinát az egykor brit MG-ről, az sikert sikerre halmoz Európában. A....
2023.06.03
A fordos vádlott négyszer is meg akarta leckéztetni a nőt. ..
2023.06.03
Az első gyakorláshoz hasonlóan a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen volt a leggyorsabb....
2023.06.03
Másodpercek alatt lopják el az értékeket.   ..
2023.06.02
Az "MM" kód: Soha ne vegyél ilyen autót! ..
2023.06.02
Ha a fenntarthatóságról van szó, a hamburgi székhelyű intralogisztikai szolgáltató, a Still, halad....
2023.06.02
Olaszországban országos sztrájkot jelentettek be a légiforgalmi irányítók és a földi kiszolgálók....
2023.06.02
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén a szokásosnál is nagyobb energiát fektet az út menti növényzet....