illegális gyorsulási verseny

Illegális gyorsulási versenyek: meghökkentő ötlet Atlantából

2020.06.23.

Az amerikai Atlantában úgy gondolják, hogy a tiltás helyett szabályozott engedélyezéssel tennék kevésbé kockázatossá a város környéki éjszakai illegális gyorsulási versenyeket.  Erre a célra a város kész akár egy külön területet is kijelölni – írja az automoto.it olasz autós szakportál.

Az amerikai Georgia állam fővárosában, Atlantában – ahogy a világ számos más nagyvárosában is – sok fiatal életének részévé váltak az éjszakai illegális gyorsulási versenyek. Egyfajta „drogról” van szó, amit ugyan lehet a jog eszközeivel büntetni, a rendőrség embereivel üldözni, de valószínűleg a jelenség maga továbbra is hódít majd. Annyira, hogy az illegális gyorsulási versenyek tucatnyi amerikai filmnek adtak témát, felkeltve így a kíváncsiságot a tiltott gyümölcs iránt olyanokban is, akik ezt még nem próbálták. A versenyek azonban már eddig is számos áldozatot követeltek. Tavaly év végén egy ilyen verseny alkalmával egy 200 km/h sebességgel kisodródó autó két fiatalt ölt meg.

Ennek akarja elejét venni a város első embere, de nem a megszokott eszközökkel. A polgármester véleménye szerint a tiltás helyett legalizálni kellene a kockázatos versenyeket, de olyan keretek közé szorítva, hogy azok veszélyessége csökkenjen.  A szabályozással Keisha Lance Bottoms szerint sok fiatal életet lehetne megmenteni a városában.

A koronavírus-járvány kellős közepén az atlantai rendőrség - az illegális gyorsulási versenyek felderítésére indított, kiterjedt akció során - 44 embert tartóztatott le, 114 személy ellen indult eljárás és 29 autót koboztak el. Drogot és fegyvereket is találtak.

A polgármester azonban más eszközökkel szeretne eredményt elérni. Keisha Lance Bottoms – bevallottan 18 éves fia tanácsára – radikálisan új módon közelítené meg a témát. Olyan elképzeléssel állt elő, amely egyik oldalról kielégítené a „street racing” rajongók vágyait, ugyanakkor szolgálná a város lakóinak biztonságát. Ez pedig egy olyan, a város által kijelölt, védett terület lenne, ahol szabadon, biztonságosabb körülmények között lehetne lebonyolítani a „civil” gyorsulási versenyeket.  

A polgármester május első napjaiban hivatalosan is bejelentette ötletét a városi tanácsnak. Már dolgoznak a megvalósíthatósági tanulmányon. A tervnek azonban nagyon sok az ellenzője. Első helyen maga a rendőrség, amelynek sok munkát adnak az illegális versenyek, és nem lát garanciát arra, hogy a polgármester ötlete visszaszorítaná a jelenséget.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.11.27
A rendszerváltás előtt legfeljebb a balatoni szállodák előtt parkoló autókban láthattunk Grundig....
2022.11.27
Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) hétfő 0 órától 24 órás munkabeszüntetést tart, ami érinti a MÁV-....
2022.11.27
A szabadtéri parkolók és nem lakás célú épületek fotovoltaikus paneljeinek telepítésére vonatkozó....
2022.11.27
A zuglói rendőrök néhány nap alatt azonosították és gyanúsítottként kihallgatták a HÉV előtt....
2022.11.27
Már javában készülődik az idei versenyévadra a győri Széchenyi István Egyetem égisze alatt....
2022.11.27
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Mit hoz az idei tél? ..
2022.11.27
A Mazda Motor Corporation közzé tette a vállalat középtávú gazdálkodási tervének frissítését és a....
2022.11.27
A Volkswagen Konszern nemzetközi szakmunkástanuló versenyének idei díjazottja az Audi Hungaria....
2022.11.27
Megrázó fotókat tett közzé az MTI a ma reggeli halálos balesetről.  ..
2022.11.27
A megfelelő látás elengedhetetlen, hogy balesetmentesen és szabályosan tudjunk közlekedni, ezért....