kereskedelem

A hajós álmot elfújta a rendszerváltás szele - Mátrabérci Sándor II. rész

2015.10.26.

A legnagyobb hazai gépjárműimportőr, a több márkát is forgalmazó Porsche Hungária egyik vezetőjét, Mátrabércit Sándort arról faggattuk, hogy indult autós pályafutása és hogyan jutott el az Audi márkaigazgatói székig.

-Az előző részben elmondtad, hogy hajómérnök akartál lenni és már hat évesen hajómodelleket készítettél és hajós könyveket, gimnazista korodban pedig a matematikára és a németre hajtottál, hogy a németországi kikötővárosban, Rostockban szerezz diplomát. Milyen szél sodort el ettől?

- A rendszerváltásé, mert már érezni lehetett a változásokat. Egy barátom ecsetelte, hogy a következő években nem annyira hajómérnökökre lesz szükség, mint inkább a kereskedelemben járatos közgazdászokra. A felvételinél már tudatosan választottam a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolát.

- Nem végleg búcsúztál a hajózástól…

- Valóban, mert a hajósszakma elszállt, de a szeretet megmaradt, szerencsémre prémiummárkaként megmaradhattam ebben a közegben, mert az Audi szponzorálja a vitorlássportot is.

A márka felségvizein

- Saját hajó?

-Volt egy 25 lábas, kabinos hajóm, ami pont megfelelt négy fős családunknak, szóval 2007-től nagyon is közvetlen volt a szerelmi kapcsolat, de kevés az időm, és a vitorlás állandó ápolást igénylő jármű, aminek már csak a kikötői tárolása is komoly költséget jelent, erre jön még a rendszeres karbantartás összege. Szóval tavasszal eladtuk, és azóta inkább alkalmanként bérlünk hajót.

- Újabb hobbiszerzemény a családban?

- Van bizony, mert megvalósult egy másik almom: ősz elején találtam egy hirdetést, melyben egy Audi TT Roadster szerepelt. Azonnal lecsaptam rá, mert mindig is kedvencem volt az első generációs TT. Ráadásul ez egy élhetőbb, eltarthatóbb álom, mert nem kell helyet bérelni neki, hiszen nálunk dokkol. A TT időben rugalmasabban kihasználható, mert ha úgy adódik, bármikor beleülhetünk. Imádja a család, 14 éves Máté fiam már visszaszámol, hogy mikor is szerezhet jogosítványt. Testvérével még nem versenyeznek abban, hogy mikor vezethetik, de a 11 éves Saci lányom minden alkalmat megragad arra, hogy fuvarozzam a TT-vel, ráadásul akármilyen időben képes lenyittatni velem a Roadster ponyvatetejét.

A márkaigazgató saját autója egy igazi élménymodell: győri gyártású TT Roadster

- Miért pont TT?

- Mindig is tetszett a letisztult, kicsit amerikaias forma, amit a kaliforniai stúdióban álmodtak meg a tervezők, ráadásul 225 lóerős quattro, és ami a legfontosabb, hogy a motor és az autó is a győri Audinál készült.

- Ki volt az első tulajdonosa?

- Ez egy első szériás modell, melyekre kilenc éven át tényleg vigyázott az ügyvédnő, szerencsére a két további tulajdonosa is csak alkalmi élményautóként, használta, így nincs benne sok kilométer, pedig én vagyok negyedik tulajdonosa. Ráadásul az autó kapott egy kis futómű, motor és optikai tuningot. Nem volt racionális döntés, de így tényleg igazi élményautó.

- A fotót elnézve tényleg megkímélt darab, de ennél is feltűnőbb a rendszáma…

- Az egy nagy mázli, mert egy fiókban hevert éveken át, és most sikerült megszereznem a TTR-111-est, aminek első három betűje a TT Roadster modellre utal.

Stílusus a rendszám is

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.02
A BMW X3 kényelmét, sokoldalúságát és tágas helykínálatát füst és más károsanyagok nélkül adja az....
2022.07.02
A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő légitársasága túl van első zöld próbajáratán Bukarest és....
2022.07.02
Tíz hónap folyamatos csökkenés után májusban először nőtt az autógyártás Nagy-Britanniában éves....
2022.07.02
A márkakereskedések hamarosan megkezdik a rendelések felvételét a vadonatúj Honda Civicre. ..
2022.07.02
A BMW Group több mint 300 millió euró befektetésével készítette fel dingolfingi gyárát az új....
2022.07.02
Nézze meg a videót! ..
2022.07.02
A Nyugat-Európából szabadságukra hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt....
2022.07.02
A Hyundai bemutatta a tisztán elektromos modelleket felsorakoztató IONIQ almárka második típusának....
2022.07.02
Megvan a varázsa, ha váratlanul találkozunk a múlttal, és egy pajtalelet pontosan ezt az érzést....
2022.07.02
Karambol történt a repülőtérre vezető úton. A műszaki mentés miatt a Gyömrői utat a Tapolcsányi....