beszállító

Gyártócsarnokot avatott Áder János a Csaba Metálnál

2015.02.19.

- A Csaba Metál teljesítménye egyszerre példa és biztatás - mondta a köztársasági elnök, amikor szerdán átadta a Csaba Metál Zrt. egymilliárd forintból megvalósult új gyártócsarnokát Békéscsabán.

Áder János szerint az alumínium-nyomásos öntéssel előállított autóipari alkatrészeket gyártó társaság beruházása azt példázza, hogy Magyarországon is lehet valaki sikeres, hogy egy magyar vállalkozó is tud olyan teljesítményt nyújtani, amit Európában is elismernek. Egyben biztatás is, hogy másoknak is érdemes ezt a példát követni - tette hozzá.

A köztársasági elnök szerint a sikeres vállalkozáshoz tehetség, eltökéltség, innovatív készség szükséges, de kell még hozzá a "munka iránti alázat, elkötelezettség, szorgalom, felkészültség és minőség".


Áder János és Majoros Béla avatta fel az új gyártócsarnokot

Elmondta, hogy a Csaba Metál a kezdeti kétfős cégből napjainkra egy ezer embert foglalkoztató társasággá vált, amelynek árbevétele az elmúlt évben meghaladta a 10 milliárd forintot, és termékeinek 75 százaléka a külpiacokon talál vevőre.

Szarvas Péter, Békéscsaba független polgármestere szerint a Csaba Metál tevékenysége bizonyítja, hogy Magyarország délkeleti részén is lehetséges magas hozzáadott értékű termékeket előállítani és azokat értékesíteni. Mint mondta, az önkormányzat támogatja a helyi vállalkozások munkahelyteremtő és -megőrző tevékenységét. Tavaly 15,5 millió forinttal járultak hozzá a társaság telephelyéhez vezető bekötőút felújításához.

Majoros Béla, a Csaba Metál Zrt. tulajdonosa azt emelte ki, hogy a jelenlegi gazdaságpolitika támogatja a magántulajdonú, exportra termelő, autóipari beszállításban érdekelt magyar vállalkozásokat. Ezzel a lehetőséggel élt is a társaság az elmúlt években, ám a cégvezető a támogatások mellett kiemelten fontosnak tartja az alkotó munkát, a munka iránti alázatot, a szakmai felkészültséget.


Majoros Béla az MTI-nek elmondta, hogy a nemzetközi autóiparban növekvő kereslet mutatkozik a könnyű alumínium alkatrészek iránt, ez indokolta a beruházást.

A társaság 500 millió forintos uniós és nemzeti támogatását nyert el a Gazdaságfejlesztési Operatív Programból, és tovább 500 millió forintos önrészt fordított a fejlesztésre. Ennek eredményeként egy újabb 3800 négyzetméteres gyártócsarnokkal és raktárral bővült a telephely, betelepítettek több nagy kapacitású öntőgépet és megmunkáló központot.

A családi vállalkozás közvetlen beszállítója több nagy európai autógyárnak, mint a BMW és a Volkswagen, de a Delphi, a Conti, a Hella és a Trelleborg csoporton keresztül szinte minden autógyártónak közvetett beszállítója is.

A Csaba Metál Zrt. éves árbevétele 2010-ben 4,7 milliárd forint volt, ami 2014-re 10,6 milliárd forintra emelkedett. Az idei terv 13,1 milliárd forint árbevétellel számol.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.11.27
A rendszerváltás előtt legfeljebb a balatoni szállodák előtt parkoló autókban láthattunk Grundig....
2022.11.27
Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) hétfő 0 órától 24 órás munkabeszüntetést tart, ami érinti a MÁV-....
2022.11.27
A szabadtéri parkolók és nem lakás célú épületek fotovoltaikus paneljeinek telepítésére vonatkozó....
2022.11.27
A zuglói rendőrök néhány nap alatt azonosították és gyanúsítottként kihallgatták a HÉV előtt....
2022.11.27
Már javában készülődik az idei versenyévadra a győri Széchenyi István Egyetem égisze alatt....
2022.11.27
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Mit hoz az idei tél? ..
2022.11.27
A Mazda Motor Corporation közzé tette a vállalat középtávú gazdálkodási tervének frissítését és a....
2022.11.27
A Volkswagen Konszern nemzetközi szakmunkástanuló versenyének idei díjazottja az Audi Hungaria....
2022.11.27
Megrázó fotókat tett közzé az MTI a ma reggeli halálos balesetről.  ..
2022.11.27
A megfelelő látás elengedhetetlen, hogy balesetmentesen és szabályosan tudjunk közlekedni, ezért....