Bosch

A fiatalok szerint a Bosch a legvonzóbb gyártó Magyarországon

2021.11.10.

Ötödik alkalommal lett a legvonzóbb munkahely gyártói kategóriában a magyarországi Bosch Csoport. Összesítettben pedig dobogós helyen szerepel a vállalat.

A PwC Magyarország online kutatásában a 16-28 év közötti diákok, hallgatók és fiatal munkavállalók munkaerőpiaci-preferenciáit, és a számukra legvonzóbb munkáltatói márkákat mérte fel Magyarországon. Az eredmények alapján összesen tíz iparági kategóriában és egy összesített kategóriában osztották ki 2021 Legvonzóbb Munkahelye Díjakat. - Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy immáron ötödik alkalommal választották a fiatalok a legvonzóbb munkahelyek közé Magyarországon a Bosch csoportot. Fontos visszajelzés, hogy azok a törekvések, amelyeket végzünk valóban fontosak a jövő munkavállalói számára is – mondta Somogyi András, a Bosch csoport humán erőforrásért felelős alelnöke Magyarországon és az Adria régióban.

A PwC Magyarország az idei munkaerőpiaci-preferencia kutatásában a 16 évnél idősebb diákokat, hallgatókat és munkavállalókat kérdezte meg online felmérése keretében, hogy milyen tényezők és juttatások meghatározóak számukra, milyen elvárásokat fogalmaznak meg a munkaadókkal szemben, valamint melyek azok a hazai munkáltatói márkák, melyek a leginkább vonzóak számukra. Az előző évekhez képest újdonság, hogy a TOP10 preferencia közé bekerült az otthoni munkavégzés lehetősége is, a 28 év felettiek körében pedig a távmunka a negyedik legfontosabb munkaválasztási szemponttá lépett elő. A kutatás szerint emellett tovább nőtt a vállalati kultúra szerepe, amely a munkavállalói élmény mellett a sikeres és vonzó munkáltatói márka kulcsa is.

- A Bosch globális törekvéseinek helyi megtestesüléseként tavaly jött létre az a munkacsoport a vállalat budapesti telephelyén, melynek feladata a járvány utáni új munkamódszerek kialakítása volt. Ennek eredménye, hogy egy sokkal szélesebb spektrumú fejlődésre koncentrálunk, ahol a fizikai- és az informatikai környezet, valamint a vállalati kultúra átalakulása áll a középpontban – hangsúlyozta. A vállalat az irodai munkát végzők körében a tevékenységalapú munkakörülményekre fókuszál, de továbbra is előnyben részesítik például a különböző formában megvalósuló, nem fix helyhez kötött munkavégzést, illetve a rugalmas munkaidőbeosztást.

- A távmunka növekvő szerepe miatt még nagyobb hangsúlyt helyezünk a kommunikációra, mások megértésére és meghallgatására. Hiszen a különböző vélemények megértése és a kooperáció hatékonyabb megoldásokhoz vezet. Emellett a Boschnál különböző programokkal támogatjuk a kollégák szakmai fejlődését mind a szakmai kompetenciákat, mind a készségfejlesztést illetően – tette hozzá Somogyi András.

A Bosch csoport nyolc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója, több mint 15 ezer munkavállalót foglalkoztat. A 2020-as pénzügyi évben 1497 milliárd forint teljes nettó árbevételt ért el, ebből a magyar piacra való csoporton kívüli értékesítésből származó árbevétele 238 milliárd forint volt.

Gyártási tevékenysége mellett a Bosch jelentős kutatás-fejlesztési tevékenységet is végez Magyarországon. A vállalat Budapesti Fejlesztési Központja 3000 mérnökével Németország után Európa legnagyobb Bosch K+F központja, ahol a jövő autóipari technológiáinak kifejlesztésén dolgoznak. A vállalat jelenleg is aktívan bővíti a fejlesztőmérnökeinek számát Magyarországon.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.24
A szlovák szakszervezetek általános sztrájkkal fenyegetőznek – írja az automobilwoche.de   ..
2022.05.23
A BMW Motorrad bemutatta a BMW M 1000 RR 50 Years M jubileumi modelljét. ..
2022.05.23
Sokszor bizonyul elégtelennek az autósok természetes intelligenciája, gyakori a tahó megnyilvánulás....
2022.05.23
Súlyos karambol történt délután Hajdúböszörményben – számolt be róla az Országos Katasztrófavédelmi....
2022.05.23
Új támogatási alappal ösztönzi a vállalati napenergia-termelés kiépítését a főváros: akár 200 ezer....
2022.05.23
A Toyota házi tuningcégének számító japán Modellista a prémium szabadidő-autó megjelenését....
2022.05.23
Technológiai színház, monumentális nappali, térugró űrhajó a BMW iX, amit nehéz lenne bármihez is....
2022.05.23
„Hétfőn reggel az M1-es 68-as kilométerszelvényénél található forgalomfigyelő kameránk képén....
2022.05.23
A következő modellévre egy sor fejlett kényelmi technológiával egészíti ki a Highlander....
2022.05.23
A fennállása 50. évfordulóját ünneplő eseménysorozat részeként a BMW M GmbH egy limitált szériában....