FIAT

A Fiat búcsút mond Torinónak, eladják a Lingottót

2021.08.21.

A Fiat elbúcsúzik Torinótól: a Stellantis eladja az olasz márka történelmi központját a Lingottóban – írja az auto.it olasz autós szakportál.

Úgy tűnik, hogy a Fiat imázsával egybeforrt épület eladásának szándéka kész tényként kezelhető. a Stellantis csoport már megkereste az ingatlanpiac nagy szereplőit, és arra törekszik, hogy az eladás folyamata teljes mértékben átlátható módon történjen.

A néhány héttel ezelőtti pletykák tehát most beigazolódtak: a Fiat elköszön Piemonte tartomány székhelyétől, Torinótól és a történelmi Palazzo del Lingott épületétől, amely kulcsszerepet töltött be  a torinói gyártás és az egész olasz autóipar autóipar történetében. Az épületkomplexumban találhatóak a cég egykori óriásainak, Gianni Agnellinek és Sergio Marchionnénak az irodái, melyek ma zarándokhelynek számítanak.

LEZÁRUL EGY KORSZAK  

A legfrissebb iparági híresztelések szerint úgy tűnik, hogy a Stellantis Csoport már csaknem lezárta az értékesítéssel kapcsolatos előkészületeket. Mostantól már az ajánlatokat a via Nizza 250 címen található ingatlanra, amely 2014 -ig - az FCA -csoport születésének évéig - a Fiat hivatalos székhelye.

A döntést súlyos csapásként éli meg minden torinói és minden olasz is. Különösen, hogy rövid időn belül ez már a második fájó döntés a Stellantistól, ami a torinóiakat közvetlenül érinti. Az újszülött autóipari csoport ugyanis a közelmúltban úgy határozott, hogy gigagyárát Termoliban építi meg, és nem Mirafioriban, a Fiat másik szimbolikus gyárának telephelyén.

TÖRTÉNETI-MŰVÉSZETI ÉRTÉKŰ SZÉKHÁZ

A via Nizza 250-ben található épület mintegy 20 ezer négyzetméteren terül el, és jelenleg is az építészeti örökségvédelmi felügyelet alatt áll. A Lingotto ugyanis egy olyan ipari komplexum része, amely a hatóságok szerint történeti és művészeti értékkel rendelkezik.

Ez sem változtat azonban a tényen: a Fiat egykori történelmi központját áruba bocsátják. Igaz, a döntés nem volt előzmények nélküli. Már néhány évvel ezelőtt, még az FCA és a PSA közelmúltban történt egyesülése előtt is  szóbeszéd tárgya volt ez a lehetőség a „felső emeleteken”. Atorinóiakl számára az sem vigasz, hogy a Stellantis csoport az értékesítés folyamatát a legnagyobb átláthatóság mellett kívánja lebonyolítani.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.25
Hát ÓRIÁSI! Mindezt jelezték is egy kevésbé diszkrét, a furgon oldalán végigfutó felirattal, ami....
2022.05.25
- Kőszegi Lászlót választotta főtitkárnak a Magyar Lízingszövetség elnöksége - közölte a szervezet....
2022.05.25
- Személygépkocsi és kisteherautó ütközött össze a 65-ös út Tolna megyei szakaszán, a regölyi....
2022.05.25
Tovább bővítette látványos funkcióit a Google Maps. Mostantól madártávlatból is megcsodálhatunk....
2022.05.25
A külföldi továbbképzés vagy felmondás között választhatnak a szerbiai Fiat-gyár dolgozói, miután a....
2022.05.25
Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke lesz a vendége a Sláger FM-nek ma este 22 órakor. A....
2022.05.25
Hosszú huzavona után végül is rajtot vett az elektromos Microlino törpeautó sorozatgyártása....
2022.05.25
A rendőrök néhány óra alatt elfogták az elkövetőt. ..
2022.05.25
- A közeljövőben 75 új helyszínen alakítanak ki Mol Bubi gyűjtőállomást, ezért társadalmi....
2022.05.25
- Az AutoWallis elindította harmadik javadalmazási programját a Munkavállalói Résztulajdonosi....