kenőanyag

Eni - Tartalomhoz a forma

2019.04.08.

Teljesen megújult az Eni kenőanyagainak csomagolása.

A méltán nagy népszerűségnek örvendő Eni i-Sint termékcsalád világszerte új külsőt kapott. Az új dizájn bevezetése kapcsán beszélgettünk az Eni Austria GmbH Magyarországi Fióktelepének vezetőivel a kenőanyagok piacáról, autógyári megfelelésekről és a cég működéséről.

Ezen túl az aranybarna flakont kell keresni

A korábbi – jellemzően fekete színű – komor csomagolás helyett a figyelemfelkeltőbb és vidámabb aranybarnára változtatták az i-Sint családba tartozó prémium termékek flakonjait. Az új dizájn világszerte fokozatosan váltja le a régit és minden termékre egység lesz.

Az i-Sint termékcsalád egyaránt tartalmazza az általános felhasználású motorolajokat és az egyes márkákra specifikált kenőanyagokat is. Nem újkeletű dolog, hogy nagyobb járműgyártók saját minőségi követelményekkel rendelkeznek azokra a kenőanyagokra, amiket motorjaiba elfogadottnak tekint.

Megfelelőnek mondott, vagy valóban bevizsgált

A legnagyobb autógyárak nem bízzák a véletlenre a megfelelőséget. Nem fogadják el azt, hogy egy kenőanyag előállító egyszerűen lenyilatkozza, hogy a gyár által specifikált követelményeknek megfelelő egy olaj. A rendes eljárás, hogy a kenőanyag előállítója kéri a gyári minősítési procedúrájának lefolytatását.

A gyártók ezt nem ingyen végzik, hanem nagyon komoly összegeket kell kifizetni, hogy aztán később a flakonon az szerepeljen, hogy ez a kenőanyag megfelel a BMW, a Mercedes-Benz, vagy éppen a VW-csoport szabványának.

Ezzel szemben vannak olyan kenőanyagok az autósboltok (de akár a nagyáruházak polcain is), amelyek gyártója, vagy forgalmazója nem folytatta le ezeket az eljárásokat, így a gyárak valójában nem hagyták jóvá járműveikbe az adott termék használatát, ami adott esetben veszélyt jelenthet az autóra.

Hamis kenőanyagok

Kényes téma és nem is igazán akartam felveti a beszélgetés során, mégis megkerülhetetlennek látszott beszélni a hamisított motorolajokról. Az Eni-nél azonban megnyugtattak, az ő termékeikre nem jellemző a hamisítás, legalábbis a hazai képviselet szakemberei még nem találkoztak hamisított Eni kenőanyaggal.

Köszönhető ez talán annak is, hogy az Eni kenőanyagok értékesítési hálózatából jellemzően kimaradnak a nagy alkatrészkereskedők, termékeiket viszonteladói hálózaton keresztül közvetlenül a szervizeknek, járműjavítóknak értékesíti a saját fenntartású hálózat.

Hol kaphatók az Eni kenőanyagok?

A kúthálózat megszűnésének ellenére az Eni kereskedői hálózata változatlanul működik tovább. Rajtuk keresztül továbbra is hatékony az értékesítés, legyen szó motorkerékpár, személyautó, teherkocsi, vagy akár kerti kiskép kenésről, sőt, a veterán autókat egy teljesen új termékcsalád szolgálja, és az ipari kenőanyagok is megtalálhatók a kínálatban.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.11.27
A rendszerváltás előtt legfeljebb a balatoni szállodák előtt parkoló autókban láthattunk Grundig....
2022.11.27
Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) hétfő 0 órától 24 órás munkabeszüntetést tart, ami érinti a MÁV-....
2022.11.27
A szabadtéri parkolók és nem lakás célú épületek fotovoltaikus paneljeinek telepítésére vonatkozó....
2022.11.27
A zuglói rendőrök néhány nap alatt azonosították és gyanúsítottként kihallgatták a HÉV előtt....
2022.11.27
Már javában készülődik az idei versenyévadra a győri Széchenyi István Egyetem égisze alatt....
2022.11.27
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Mit hoz az idei tél? ..
2022.11.27
A Mazda Motor Corporation közzé tette a vállalat középtávú gazdálkodási tervének frissítését és a....
2022.11.27
A Volkswagen Konszern nemzetközi szakmunkástanuló versenyének idei díjazottja az Audi Hungaria....
2022.11.27
Megrázó fotókat tett közzé az MTI a ma reggeli halálos balesetről.  ..
2022.11.27
A megfelelő látás elengedhetetlen, hogy balesetmentesen és szabályosan tudjunk közlekedni, ezért....