Ferrari

Divat a járműipar

2021.07.09.

A dolog valahogy úgy kezdődött hogy a világ azon autó és motorkerékpár márkái, amelyek úgy érezték, hogy brandjuk elég erős és bármifajta, a közlekedésen kívüli világ számára is közvetít üzeneteket, pólókra, pulcsikra, kabátokra, baseball sapkákra nyomtatták márka emblémájukat. Aztán hamar rájöttek, hogy a sor még jócskán bővíthető.

 

Képre kattintva galéria nyílik!

Óra márkák, kerékpárok, táskák, hátizsákok, tollak és szinte minden ruházati és használati tárgy megvásárolható lett kedvenc autó, motorkerékpár vagy robogó márkánk emblémájával. Viszont az is kiderült, hogy ezek az úgynevezett járműmárkás termékek nem csak a jó, de a rossz hírét is viheti egy-egy jól csengő márkának: egy silány minőségű toll vagy óra, egy gyorsan kinyúló póló, vagy elromló cipzárú táska szabályos pusztítást végezhet egy-egy márka imázsában, annál is inkább, mert ezeket a kiegészítő termékeket sokkal többen vásárolják meg, mint magát a járművet. Különösen igaz ez a prémium kategóriában. 

Gondoljunk csak arra hányan vásárolnak a világon Ferrarit vagy Maseratit és hányan Ferrari vagy Maserati pólót, órát, baseball sapkát. Valahol itt jöhetett el az a pont, amikor a gépjárműgyártók rájöttek, hogy a divatipart legalább olyan komolyan kell venni mint a járműfejlesztést.

Képre kattintva galéria nyílik!

Mérnöki pontossággal és milánói vagy párizsi eleganciával megtervezve egy-egy kiegészítőt. Egyrészt a presztizs és annak őrzése miatt, másrészt azért mert egy minőségi Ferrari óra, Vespa táska vagy Harley Davidson kabát legalább olyan, ha nem nagyobb haszonkulccsal értékesíthető mint a luxus sportautók, a trendi robogók vagy a dögös chopperek. Márpedig a gépjárműipar fejlesztői igazán tudják mit jelent valamit komolyan venni, igényesen fejleszteni. Mára eljutottunk oda, hogy szinte minden, magára valamit is adó járműmárka valódi, évről évre új modellekkel jelentkező, saját márkás kiegészítő kínálattal kell,hogy rendelkezzen.

 
Természetesen ha óragyártásról van szó azért persze a járműgyártás legnagyobbjai is kooperálnak a legminőségibb svájci óramárkákkal és az autómárkás kerékpárok fejlesztésébe is bevonják a világ legjobb drótszamár gyártóit. De nagyon figyelve arra, hogy a végeredmény Ferraris, Audis, Lamborghinis vagy éppen más, az adott márka értékeit képviselő legyen. A leginnovatívabb szereplők pedig attól sem riadnak vissza, hogy valódi, közös ruhaipari fejlesztéseket innovációkat hajtsanak végre. 
 
Képre kattinta galéria nyílik!
 
Néhány nappal ezelőtti hír, hogy a Replay és a Husqvarna közös ruhakollekcióval jelentkezik, amelyben helyet kapnak a legendás farmergyártó stílusát, de a motorozáshoz szükséges protektorokat is tartalmazó fejlesztések. Különösen jó hír ez nekünk hölgyeknek, hiszen az autóipar legjobban csengő, legvarázslatosabb márkáival bővül a megvásárolható ruhakollekciók sora. De jó hír ez mindenkinek, aki magáénak érez egy-egy autó vagy motormárkát és egy, a rajta lévő ruhákkal, órákkal és kiegészítőkkel is szívesen kifejezi. 

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.19
Büntetőfékezés, leszorítás, piros lámpánál bepofátlankodás - a Budapesti Autósok Közösségének....
2022.05.19
Jó eséllyel legjózanabb változatában járt nálunk az új Suzuki S-Cross, ami megmutatta, hogy képes....
2022.05.19
- Szűkíti középkategóriás autókból álló kínálatát, és egyre inkább a luxusra összpontosít a....
2022.05.19
Emlékezetesen alakult 2022 első negyedéve a Dacia számára: ez lett ugyanis a legkelendőbb külföldi....
2022.05.19
Május 19-én 11 óra 10 perc körül a 445-ös út 4-es kilométerénél - Kecskemét térségében - két....
2022.05.19
Az ittas vezetők kiszűrésére szervezett, 2 órás akcióban ellenőrzött 3666 sofőr közül 27-en vették....
2022.05.19
A gyártók által egységesen használt, harmadik generációs modell a széria kilencedik világbajnoki....
2022.05.19
Frissített formanyelvével, széleskörűen modernizált prémium hangulatával, valamint a digitalizáció....
2022.05.19
- A hétvégén rendezik a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idei szezonjának első fordulóját az....
2022.05.19
- Kecskemétnél, a 445-ös út 4-es kilométerénél frontálisan ütközött két autó - adta hírül a Bács-....