beszállító

A Conti főnöke, Setzer optimista a jövőt illetően

2021.12.28.

A Continental vezérigazgatója optimista az utolsó negyedév üzemi árrését illetően. A 2021-ben beérkező megrendelések pedig azt jelezték, hogy az autós részleg növekedni fog – írja az automobilwoche.de

 

A Conti főnöke, Nikolai Setzer: "Van esélyünk arra, hogy az előrejelzésünk felső végéhez érjünk." (Fotó: Continental)

A Continental autóipari beszállító optimista a jelenlegi negyedévet illetően. "A korrigált működési árrés tekintetében a legutóbbi kitekintésben említett tartományban vagyunk: 5,2-5,6 százalék" - mondta Nikolai Setzer. "Van esélyünk arra, hogy az előrejelzésünk felső határán landoljunk."

A hírt pozitívan fogadták a tőzsdén. Az idén erősen megrendült részvény jelentősen emelkedett, és délután a Dax csúcsán állt.

A negyedik negyedév elején az volt a legizgalmasabb kérdés, hogy lesznek-e ismét magasabb termelési adatok. Az IHS piaci adatszolgáltató most azt állítja, hogy a negyedik negyedévben 18 százalékkal több járművet gyártanak majd világszerte, mint a harmadikban. "Ez jelentős. Ez is megfelel az elvárásainknak" - mondta Setzer. "Ez azt jelenti, hogy a 2021-es évre előre jelzett 32,5 és 33,5 milliárd euró közötti értékesítési tartományon belül vagyunk."

Ellenszél volt az árak emelkedése miatt, különösen a természetes és szintetikus gumi esetében. Ettől a Setzer csak "idén 550 millió eurós többletköltséggel" számol. Mivel nem tételezzük fel, hogy "ez egy rövid távú jelenség, ezért módosítanunk kell az árstruktúránkat.

A beérkező megrendelések azt jelezték, hogy a Continental autóipari részlege növekedni fog. "Az év első kilenc hónapjában 13 milliárd euró értékben kaptunk megrendeléseket az autóiparban" - mondta Setzer. "15 százalékkal haladjuk meg az ott elért eladásokat ebben az időszakban. Ez azt mutatja, hogy növekedni fogunk."

A vezérigazgató Ázsiában lát lehetőséget a felzárkózásra: "A Continentalnál jelenleg az eladások 24 százaléka érkezik egész Ázsiából. Ez természetesen nem túlzott arány az ottani piacok méretéhez képest, ellenkezőleg: tudjuk és akarjuk, hogy továbbra is aránytalanul növekedjen ott."

Enyhülés várható a chipválságban

2022 második felére a chipválság enyhülésére számít: "Mai szempontból a félvezetőgyártás kapacitásbővítése, az alternatív forrásokból történő beszerzés, valamint az egyedi termékek átalakítása enyhülést hoz az év második felében." Az, hogy ennek hatására mennyit javul a helyzet, nemcsak az autóipari kereslettől függ, hanem más iparágak fejlesztéseitől is.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.01.28
Az ABB Decoded podcast 2022-es évi első epizódjában Lucas di Grassi brazil autóversenyzővel készült....
2022.01.28
A Continental büszkén jelenti be a második alkalommal megrendezett, fenntartható anyagokra....
2022.01.28
Romániában a kormány csütörtökön a közlekedési szabályok szigorításáról fogadott el rendeletet,....
2022.01.28
A VW vezérigazgatója, Herbert Diess megfertőződött a koronavírussal és karanténban van. A cég....
2022.01.27
Ma már mindent elural a CO2 és az önvezetés, 40 évvel ezelőtt viszont jó üzletnek tűnt beszállni a....
2022.01.27
A Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági kampányt indít a vasúti átjáróban történő közúti balesetek....
2022.01.27
A Vitesco autóipari beszállító több nagy megrendelést kapott a gyártóktól: egy milliárdos....
2022.01.27
A kínai Nio márka megnyitotta a 800. akkumulátorcserélő állomását , ezúttal a Hangzhou városban....
2022.01.27
Azt remélik, az új, i20 N alapú hibrid Rally1-es autóval végre az egyéni bajnoki címet is....
2022.01.27
Egy autómentő kisteherautó és egy személyautó csapódott egymásnak valamivel 14 óra után - írja a....