beszállító

A Conti főnöke, Setzer optimista a jövőt illetően

2021.12.28.

A Continental vezérigazgatója optimista az utolsó negyedév üzemi árrését illetően. A 2021-ben beérkező megrendelések pedig azt jelezték, hogy az autós részleg növekedni fog – írja az automobilwoche.de

 

A Conti főnöke, Nikolai Setzer: "Van esélyünk arra, hogy az előrejelzésünk felső végéhez érjünk." (Fotó: Continental)

A Continental autóipari beszállító optimista a jelenlegi negyedévet illetően. "A korrigált működési árrés tekintetében a legutóbbi kitekintésben említett tartományban vagyunk: 5,2-5,6 százalék" - mondta Nikolai Setzer. "Van esélyünk arra, hogy az előrejelzésünk felső határán landoljunk."

A hírt pozitívan fogadták a tőzsdén. Az idén erősen megrendült részvény jelentősen emelkedett, és délután a Dax csúcsán állt.

A negyedik negyedév elején az volt a legizgalmasabb kérdés, hogy lesznek-e ismét magasabb termelési adatok. Az IHS piaci adatszolgáltató most azt állítja, hogy a negyedik negyedévben 18 százalékkal több járművet gyártanak majd világszerte, mint a harmadikban. "Ez jelentős. Ez is megfelel az elvárásainknak" - mondta Setzer. "Ez azt jelenti, hogy a 2021-es évre előre jelzett 32,5 és 33,5 milliárd euró közötti értékesítési tartományon belül vagyunk."

Ellenszél volt az árak emelkedése miatt, különösen a természetes és szintetikus gumi esetében. Ettől a Setzer csak "idén 550 millió eurós többletköltséggel" számol. Mivel nem tételezzük fel, hogy "ez egy rövid távú jelenség, ezért módosítanunk kell az árstruktúránkat.

A beérkező megrendelések azt jelezték, hogy a Continental autóipari részlege növekedni fog. "Az év első kilenc hónapjában 13 milliárd euró értékben kaptunk megrendeléseket az autóiparban" - mondta Setzer. "15 százalékkal haladjuk meg az ott elért eladásokat ebben az időszakban. Ez azt mutatja, hogy növekedni fogunk."

A vezérigazgató Ázsiában lát lehetőséget a felzárkózásra: "A Continentalnál jelenleg az eladások 24 százaléka érkezik egész Ázsiából. Ez természetesen nem túlzott arány az ottani piacok méretéhez képest, ellenkezőleg: tudjuk és akarjuk, hogy továbbra is aránytalanul növekedjen ott."

Enyhülés várható a chipválságban

2022 második felére a chipválság enyhülésére számít: "Mai szempontból a félvezetőgyártás kapacitásbővítése, az alternatív forrásokból történő beszerzés, valamint az egyedi termékek átalakítása enyhülést hoz az év második felében." Az, hogy ennek hatására mennyit javul a helyzet, nemcsak az autóipari kereslettől függ, hanem más iparágak fejlesztéseitől is.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.04
Az 53-as főúton két kamion és egy traktor ütközött össze, a teherautók kigyulladtak - a rendőrség....
2022.07.04
Az NHTSA amerikai közlekedési hatóság közzétette az első jelentését a vezetéstámogató- és....
2022.07.04
A Hódmezővásárhelyről 13:31-kor Szegedre indult, 33021 pályaszámú vasútvillamos (33021)....
2022.07.04
Egy terepjáró katonai felszereléssel – írja a Stern.   ..
2022.07.04
A robotrendelések ismét megugrottak az első negyedévben az Amerikai Egyesült Államokban, ahogy a....
2022.07.04
PR szakembert igazolt a Porsche Hungaria kommunikációs igazgatósága: június közepétől Uzoni Eszter....
2022.07.04
- Romániában 23 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új autók száma az idei első fél évben a....
2022.07.04
A horvát kormány további két héttel meghosszabbított az üzemanyagár-stopot - közölte a kabinet....
2022.07.04
- Megkezdődött szombaton a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) 176. hajózási főidénye: 17 kikötőben....
2022.07.04
A belsőégésű motorok betiltására vonatkozó uniós parlamenti döntést széles körben bírálták a német....