Ingolstadt

Az Audi HR igazgatót vált

2022.05.21.

Az Audi emberi erőforrásokért felelős igazgatósági tagja, Sabine Maaßen távozik a cégtől. A szerződését nem hosszabbították volna meg. Utódja Xavier Ros lesz, aki jelenleg a Seat emberi erőforrások részlegének vezetője – írja az automobilwoche.de

 

Xavier Ros és Sabine Maaßen. Mellettem az utódom. Fotó: Audi

Meglepő változás az Audi vezetői pozíciójában: személyes okok miatt azonnali hatállyal távozik az ingolstadti székhelyű vállalattól, Sabine Maaßen humánerőforrás-igazgató. A válás közös megegyezéssel történik – jelentette be csütörtök délután az Audi.

Maaßen utódja Xavier Ros lesz, aki 2015 szeptembere óta a spanyolországi martorell-i Seat emberi erőforrások részlegének vezetője. Spanyolországban született, az Audi felügyelőbizottságának csütörtöki ülésén nevezték ki az igazgatótanácsba, és péntektől tölti be új posztját. Az Automobilwoche a cégtől megtudta, hogy Ros szeptemberig kettős funkcióban tölti be mindkét feladatát.

Herbert Diess, a VW vezérigazgatója: "A vállalat történetének legnagyobb átalakulása során a csoportos szinergiák fontosabbak, mint valaha. Örömmel üdvözölöm az Audinál Xavier Rost, aki a csoportban szerzett tapasztalataival nemzetközi képet ad a személyzeti átalakulásról valamint a műszaki fejlesztés és a gyártásról az Audinál. Minden jót kívánok neki."

Diess Sabine Maaßentől búcsúzva a következőket mondta: "A Felügyelő Bizottság nevében szeretném megköszönni az elmúlt két évben végzett értékes munkáját, és mindenekelőtt az ez idő alatt végzett kiváló Covid-válságkezelést. A körülmények ellenére jelentősen előrébb vitte az Audi átalakulását."

Nincs új szerződés

Az Audi csütörtökön nem adott tájékoztatást Maaßen  távozásának okairól. A "Manager Magazin" beszámolója szerint már a HR-igazgató új szerződéséről szóló tárgyalások elején egyértelmű volt, hogy nem lesz újabb mandátum. Mindazonáltal Sabine Maaßen azonnali távozása ezen a héten meglepő. 2022 végére a HR igazgatónak ténylegesen be kell fejeznie az „Audi.Future” személyzeti programját.

A "Heilbronner Voice" a csoport egyik forrását idézi, amely szerint Maaßen túlterhelt volt. Ezenkívül a Dinslaken/NRW-ben (Észak-Rajna -Veszféliában) született humánerőforrás-igazgatót azzal vádolják, hogy 2020 áprilisi hivatalba lépése óta soha nem költözött Ingolstadtba.

Végzett gépészmérnök

A spanyolországi születésű Xavier Ros gépészmérnöknek tanult, 1994-ben az Audinál kezdte szakmai pályafutását, 1999-ben a Seathoz, majd később a Volkswagenhez igazolt. 2002-től a főtitkárságon betöltött állása után 2007-ben a Seat Humán Erőforrások osztályára került, mint humánerőforrás stratégiai és fejlesztési vezető. 2013 és 2015 között Xavier Ros a portugáliai VW Autoeuropa HR részlegéért volt felelős. 2015 szeptembere óta a Seat emberi erőforrásokért és szervezésért felelős igazgatósági tagja. Most következik az Audi promóciója.

Maaßen 2020 áprilisa óta volt az Audi HR igazgatója. Ezt megelőzően a Thyssen Kruppnál dolgozott, és az IG Metall jogi igazgatója volt. Maaßen volt felelős az Audi személyi átalakításáért, és kampányolt a hibrid működésű modellek elterjesztéséért. Xavier Rosnak most folytatnia kell ezeket a feladatokat – írja a német portál.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.04
Az 53-as főúton két kamion és egy traktor ütközött össze, a teherautók kigyulladtak - a rendőrség....
2022.07.04
Az NHTSA amerikai közlekedési hatóság közzétette az első jelentését a vezetéstámogató- és....
2022.07.04
A Hódmezővásárhelyről 13:31-kor Szegedre indult, 33021 pályaszámú vasútvillamos (33021)....
2022.07.04
Egy terepjáró katonai felszereléssel – írja a Stern.   ..
2022.07.04
A robotrendelések ismét megugrottak az első negyedévben az Amerikai Egyesült Államokban, ahogy a....
2022.07.04
PR szakembert igazolt a Porsche Hungaria kommunikációs igazgatósága: június közepétől Uzoni Eszter....
2022.07.04
- Romániában 23 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új autók száma az idei első fél évben a....
2022.07.04
A horvát kormány további két héttel meghosszabbított az üzemanyagár-stopot - közölte a kabinet....
2022.07.04
- Megkezdődött szombaton a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) 176. hajózási főidénye: 17 kikötőben....
2022.07.04
A belsőégésű motorok betiltására vonatkozó uniós parlamenti döntést széles körben bírálták a német....