női autóvezetők

Álomfizetésért várják a női autós oktatókat Szaúd-Arábiába

2021.02.18.

Az Olasz Autóoktatók Szövetsége (Unasca) nagy keresésbe kezdett munkatársai körében. Olyan női oktatókra „vadásznak”, akik legalább öt éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, és kiemelkedő fizetés fejében készek Szaúd-Arábiába utazni – írja az automoto.it olasz autós szakportál.

Az Unasca öt éves tapasztalattal rendelkező önkéntesekre vadászik, akik készek a szaúdi fővárosba utazni, hogy havi 4500 dolláros fizetés fejében Rijadban adják át tudásukat a leendő szaúdi autóoktató nőknek.

Az olaszországi toborzás kapcsán tudni kell, hogy a szaúdi vallási és kulturális hagyományok miatt az országban nőket csak nők oktathatnak.

A felhívás szerint ez a lehetőség nem csupán jó pénzkereset, hanem esély arra, hogy az olasz nők segítsék szaúdi kolléganőiket a helyi munkaerőpiacon való elhelyezkedésben. Szaúd-Arábiában az emancipáció még nagyon a kezdeteknél tart, ami a nők munkavállalásában különösen feltűnő.

"Szaúd-Arábiában csak néhány évvel ezelőtt kaptak lehetőséget a nők a vezetői engedély megszerzésére" - magyarázta Manuel Picardi, az EFA (az Európai Autósiskolák Szövetsége) főtitkára, az UNASCA képviselője. „Az ország történelmi időszakon megy keresztül. A nők most először kaptak lehetőséget, hogy ne csak vezethessenek, hanem oktathassák is a szaúdi nőknek az autóvezetést. Ehhez viszont első körben magukat a női autós oktatókat kell kiképezni” – közölte Picardi.

A főtitkár hozzátette: „A különleges helyzet remek lehetőséget teremt saját olasz kolléganőinknek ahhoz, hogy megismerkedjenek az európaitól tökéletesen eltérő kultúrával, és persze nem mellékesen kiváló pénzkereseti lehetőséghez is jussanak. A havi 4500 dolláros fizetés kifejezetten csábító.”

 „A projektben részt vevő első európai női autós oktatók Franciaországból és Hollandiából érkeznek” - mondta Picardi. „A következő hónapokban csatlakoznak majd az oktatói gárdához az olasz kolléganők, akik tudásban, szolidaritásban és empátiában felülmúlhatatlanok. Büszkék vagyunk arra, hogy hozzájárulhatunk a szaúdi nők emancipálásához."

A Szaúd-Arábiába utazó oktatói team felkészítését Paolo Perego professzor, a milánói Sacro Cuore Egyetem közlekedés-pszichológiai tanszékének vezetője irányítja, mesteroktatók segítségével.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.02.27
Hamarosan megkezdődik a területszerzés, nyáron már a kivitelezési közbeszerzés is megjelenhet az....
2021.02.27
A rendszer összes kamerája autófókuszos és Full HD felbontású lesz. Az általuk készített képen az....
2021.02.27
Felborult egy gépkocsi utánfutója az M85-ös autóúton, Kapuvár és Jobaháza között, a Sopron felé....
2021.02.27
Lesodródott az úttestről, majd a vasúti sínekre hajtott egy gépkocsi Miskolc diósgyőri városrészén....
2021.02.26
Meglepő helyről érkezik az új főnök.  ..
2021.02.26
Nemrég írtunk az elektromos autókban használt lítium bányászatáról, azon belül is elsősorban a....
2021.02.26
Tsocho Peev Bulgáriából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2021.02.26
A nyolc főből  álló csoport - diplomaták és családtagjaik - a Covid-19-járvány nyomán leállított....
2021.02.26
A méltányosság elbírálása folyamatban van - írja a police.hu. ..
2021.02.26
A soros diagnosztikában alkalmazott műszerek feladata, hogy az irányítóegységgel való kapcsolattal....