Renault 4

8 millió vevő nem tévedhet - 60. születésnapját ünnepli a Renault 4L

2021.02.17.

Idén ünnepli a Renault a kirobbanóan sikeres 4L modell 60. évfordulóját. Több mint 8 millió darabot adtak el belőle több mint 100 országban, több mint 30 év alatt. A 4L sokkal több, mint egy autó, igazi ikon. A bizonytalan egészségügyi helyzet miatt a gyártó a közösségimédia-felületein ünnepli egész éven át tartó eseménysorozattal az évfordulót.

A 60. évforduló hivatalos programsorozata keretében minden hónap 4-én és 14-én a márka exkluzív, rajongók által és rajongók számára készített tartalmakkal jelentkezik közösségi oldalain, beleértve gyűjtőkkel és hírességekkel készített interjúkat. Ezek célja, hogy egy olyan autó történelmébe kalauzoljon el, amely sokkal több volt, mint korának védjegye. A popkultúra szimbólumaként a tegnap ikonja a ma autója is lehet, és miért is ne válhatna a holnap modelljévé?

FEBRUÁR – A jeles alkalomra a Renault Greget, a sportillusztráció területén egyik legismertebb grafikus művészt hívta meg. Greg több mint egy tucat exkluzív 4L-t alkotott azon korszakok grafikai stílusában és hangulatában, amelyeket a kis Renault modell megélt. Ezeket az illusztrációkat mutatjuk be az év folyamán.

Az évforduló lehetőséget nyújt arra is, hogy a rajongók kifejezzék a 4L iránti szenvedélyüket és kötődésüket, de rengeteg olyan történetet is megismerhetünk, amelyet e mitikus autó volánjánál meséltek el. (Február 8-tól a Renault közösségi oldalain)

A Champs-Elysées-n található neves bemutatóterem, a L’Atelier Renault kirakatában február 14-től a 4L „Parisienne” változata lesz látható. Ennek a könnyen felismerhető verziónak a karosszériáján egyedi fonott mintázat található.

MÁRCIUS - A márka-örökség megőrzésére hivatott Renault Classic márciustól a modell 30 féle változatát mutatja be. Ezek közül 12 ikonikus verzió külön erre az alkalomra épített környezetben jelenik meg.

ÁPRILIS - A 4L időtálló modell, mindig is bűvös hatással volt a legkisebbek játékára... Ebben a hónapban influenszerek vicces stop-motion kisfilmekben mutatják be az autó történetét. A videókhoz a Renault miniatűr kollekcióját használják.

MÁJUS – Gondosan kiválasztott és kifejezetten a 60. születésnapra tervezett 4L tárgyak egész gyűjteménye lesz elérhető a L’Atelier Renault butikban, és a webáruházban.

A Renault emellett májusban videósorozatot indít, amely különböző modelleken keresztül tárja fel a 4L titkait. Ez egyben alkalom lesz arra, hogy visszaemlékezéseket gyűjtsön azoktól, akik a 4L-lel nőttek fel, gyűjtőktől, de mindazoktól a személyiségektől is, akik történelmet írtak ennek az autónak.

JÚLIUS - A mozi igazi ikonja, a 4L, amelyet a vásznon való megannyi szereplése is híressé tesz, a 74. Cannes-i nemzetközi filmfesztivál vörös szőnyegén is megjelenik.

A "4L pop icon" kiállítás nyári szezonja a világ legszebb sugárútján elhelyezkedő Atelier Renault-ban nyílik meg. Itt új 4L-t is lehetőségünk lesz felfedezni és még sok más meglepetés is várja az érdeklődőket

A képre kattintva korabeli videó indul.

SZEPTEMBER - A Zity elnevezésű párizsi autómegosztó szolgáltatáshoz a 4L megújult, elektromos formában csatlakozik.

NOVEMBER - A 4L furgon, amely esőben és jó időben is kiváló társ volt, újabb meglepetést tartogat.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.04.15
Vadgázolás miatt hajtott árokba egy autó Tata és Naszály között - írja este a Katasztrófavédelem. ..
2021.04.15
Új pénz, felszálló helikopter, MÁG autó és robotember, aztán zsákmányolt fegyverek foglalták el a....
2021.04.15
A SEAT felfrissíti Ibiza modelljét, amely megújult külső formavilággal, forradalmi belső térrel és....
2021.04.15
A koronavírus-járvány miatt bevezetett kormányzati védelmi intézkedések fokozatos feloldására....
2021.04.15
Hétfőn délután alaposan meglepődött az az autós, akinek beépített navigációján megjelent a felirat....
2021.04.15
A ló elpusztult, a kutyákat sétáltató nőt gyanúsítottként hallgatták ki a XI. Kerületi....
2021.04.15
Nem is indíthatott volna jobban a DS E-TENSE FE21, hiszen a legelső versenyén Jean-Éric Vergne a....
2021.04.15
Ütközésben összetört autók Gyömrőn az Üllői úton 2021. április 15-én. A balesetben egy személyautó....
2021.04.15
A szín és a forma: ezt a két dolgot veszi észre először az ember, amikor rápillant egy autóra. A....
2021.04.15
Ártánd Közúti Határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy román férfi az általa vezetett....