rendőri intézkedés

205 km/h sebességgel száguldozott, 300 ezer a büntetés - videóval

2020.09.09.

A szolnoki rendőrök 300.000 forint pénzbírsággal sújtották, valamint 8 közlekedési előéleti pontot állapítottak meg a 442-es úton közlekedő motorosnak. Megbüntették vagy megmentették az életét? - írja a police.hu

A rendőrségnek, ezáltal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságnak is kiemelt feladata a közlekedési balesetek megelőzése érdekében a balesetileg frekventált útszakaszokon statikus vagy dinamikus sebességmérést végezni. Ez történhet megkülönböztető jelzéssel ellátott és civil járművekből egyaránt.

A

A videót a képre kattintva nézheti meg.

Egy ilyen ellenőrzés során készült 2020. szeptember 8-án az a felvétel, amelyen egy motoros látható, aki a 442. számú főúton, Szolnok felől Kunszentmárton irányába száguldozik. A motoros védőöltözetet nem viselt, pedig – elnézve a 200 km/h feletti sebességét – nem ártott volna, hiszen a fotón látható, hogy néhol még a kormányt is mindkét kezével elengedte. Ekkora sebességnél elég egy váratlan szituáció (úttesten keresztülszaladó vad, elől haladó gépjármű váratlan fékezése, kátyú) és máris megtörténik a tragédia.

A gyors rendőri reagálásnak köszönhetően rövid időn belül kiszűrték a forgalomból a motoros férfit, aki az általa elkövetett gyorshajtásért 300.000 Ft pénzbírságot kapott, és részére 8 közlekedési előéleti pont került rögzítésre.

Meddig folytatta volna a felelőtlen száguldozást a motoros, ha a lakosság által sokat kritizált civil mérőkocsival, a munkájukat végző rendőrök nem avatkoznak közbe?    

A közlekedési szabályok semmibe vétele nem egyedi eset. Idén több olyan halálos baleset is történt a megye közútjain, ahol gépjárművezetőként vagy utasként fiatalok vesztették életüket a gyorshajtás miatt! Elég csak a korábbi híradásainkból megismert karcagi halálos, és több súlyos sérültet követelő balesetre, vagy a pár hete Csépa külterületén történt eseményre gondolni. Itt történt az, hogy a járművezető egy enyhe jobbra ívelő útkanyarulatból kihaladva elvesztette uralmát a személygépkocsi vezetése felett, és egy fának csapódott. Az ütközési sebesség akkora volt, hogy az autó kettészakadt, valamint a fa kitört. A gépkocsiban tartózkodó 20 éves fiatalemberek közül az egyik életét vesztette, míg a másikat súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Hány embernek kell még meghalnia a közlekedési szabályokat szándékosan megszegő, felelőtlen járművezetők miatt?

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai ezután is végeznek a megye közútjain hatékony, célirányos közlekedési ellenőrzéseket, és a Pofátlan(TAN)ítási akció is folytatódik. A szabályokat követő és betartó állampolgárok védelme érdekében a rendőrség nem hagyja, hogy néhány személy irritáló, a szabályokat semmibe vevő magatartása tovább rombolja a közlekedési morált, és a szándékosan elkövetett szabályszegéssel közvetlen baleseti szituációkat idézzen elő!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.08
Angliából lopott autót foglaltak le a rendőrök Békés megyében, a méhkeréki közúti határátkelőhelyen....
2022.08.08
A nagyközönség számára először idén júniusban bemutatott új Peugeot 408 Fastback most a Louvre-Lens....
2022.08.08
Az elmúlt 24 órában négy anyagi kárral végződő úgynevezett vadelütéses balesetekhez riasztották a....
2022.08.08
Nemrég jelentette be a BMW, hogy több funkciót is előfizetéses rendszerben fog kínálni vásárlói....
2022.08.08
Az előző versenyhétvégéhez hasonlóan Michelisz Norbert vasárnap a túraautó-világkupa (WTCR)....
2022.08.08
Az észt versenyző idei második sikerét szerezte, a hazaiak kedvence, Kalle Rovanperä csak 6,8....
2022.08.08
Ráfutásos balesetet rögzítettek az M3-as autópálya kamerái: ha csak kicsit nagyobb követési....
2022.08.08
Meghalt egy motoros vasárnap este a 38-as számú főúton, Nyírtelek közelében történt balesetben,....
2022.08.08
A korhatárok csökkentése ellen kampányol a legrangosabb európai közlekedésbiztonsági szervezet.   ..
2022.08.07
Felelőtlen száguldozás a városban. ..